Πυροσβέστες αναρριχητές περισυνέλλεξαν σκουπίδια από δύσβατη περιοχή στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Λέσχη Πυροσβεστών Μακεδονίας συνέλεξαν σήμερα μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων από δύσβατη περιοχή της ‘Ανω Πόλης, που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Η εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού στην περιοχή «Μαύρη Πέτρα», από όπου έχει κάποιος θέα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί σήμερα, με τη συμμετοχή εργαζομένων της καθαριότητας αλλά και 17 μελών της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας, που καταρριχήθηκαν με την υποστήριξη σκοινιών.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισήμανε ότι : «Η δράση αυτή είναι κάτι που χρωστούσαμε στην περιοχή. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό σημείο, από το οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει την ομορφιά όλης της πόλης». Πρόσθεσε δε, πως πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως «ο κοινόχρηστος χώρος δεν είναι σκουπιδότοπος».

«Ανταποκριθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης και συμμετείχαμε σε αυτήν την εξειδικευμένη δράση από αγάπη για την πόλη μας και από κοινωνική ευαισθησία. Τους πυροσβέστες ο κόσμος τους έχει μάθει κυρίως μέσα από τη δουλειά τους. Πίσω από τον πυροσβέστη, όμως, υπάρχει και ο παράγοντας άνθρωπος», σημείωσε ο πρόεδρος της Λέσχης Πυροσβεστών Μακεδονίας Λεωνίδας Κυνηγόπουλος.

Πηγή ΔΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος