ΨΝΘ: Mήνας ενημέρωσης για την ημέρα φροντιστή ατόμων με άνοια ή Alzheimer

Ενημέρωση κατά τη διάρκεια όλου του Μαρτίου προσφέρει το Κέντρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης με αφορμή την Ημέρα του Φροντιστή ατόμων με άνοια ή Alzheimer που έχει καθιερωθεί στις 16 Μαρτίου, ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν οι φροντιστές. Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με Διαταραχές Μνήμης θα υποδέχεται κατόπιν ραντεβού συμπολίτες μας που επιθυμούν να ενημερωθούν για την άνοια και τη νόσο Alzheimer. Το Κέντρο λειτουργεί στα εξής επίπεδα: 1)Θεραπευτικά: Προς τους ασθενείς με δομημένο πρόγραμμα σε ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον, 2) προληπτικά: Ψυχομετρικά με αρχική αξιολόγηση ασθενή (screening), συμβουλευτικά και ενημερωτικά για τον ενδιαφερόμενο και το οικογενειακό περιβάλλον, 3) υποστηρικτικά: Προς τους φροντιστές.

Επικοινωνία για ραντεβού: Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης ατόμων με διαταραχές μνήμης (ΨΝΘ), Καραολή και Δημητρίου 1, 2313 310750, email: memory_center@psychothes.gr. Επιστημονικά υπεύθυνη, κ. Αρετή Αγγέλου, ψυχολόγος.

 Το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης Ατόμων με Διαταραχές Μνήμης λειτουργεί από το 2002 και είναι στελεχωμένο από έμπειρους ειδικούς ψυχικής υγείας.

Παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους που βρίσκονται στα πρώτα στάδια ή σε ενδιάμεσο στάδιο της νόσου Alzheimer και υποστήριξη στα κοντινά τους πρόσωπα (συγγενείς και φροντιστές). Πρόκειται για ένα Κέντρο που σχεδιάστηκε ειδικά για αυτό το σκοπό από άποψη λειτουργικότητας και είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που λειτουργεί στο πλαίσιο δημόσιου νοσοκομείου (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος