Όλοι μπορούν να ωφεληθούν από τις νέες τεχνολογίες και για κάποιες ομάδες του πληθυσμού είναι εξαιρετικά σημαντικές.
Με ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που αφορά στην Ψηφιακή εκπαίδευση και ενδυνάμωση, προωθείται η η αυτόνομη διαβίωσή, η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και η η κοινωνική ένταξη ηλικιωμένων και αμεΑ, όπως εξηγεί ο Παναγιώτης Κροντηράς Δήμαρχος Τήνου,. Ένα πρόγραμμα το οποίο ξεκινά στο ΚΑΠΥ του νησιού, το οποίο θα μετατραπεί από απλό σημείο συνάντησης σε χώρο εκπαιδεύσεως και ενημέρωσης.

70 ώρες διαρκεί κάθε δράση του προγράμματος και θα εφαρμοστεί για τα επόμενα πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο υπάρχει ενδιαφέρον και σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα “μαθήματα”, τα οποία περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό περιεχόμενο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και στο επίπεδο των ωφελούμενων, βίντεο με χρήση avatar, animations, διαδραστικές ασκήσεις προσαρμοσμένες στο εκπαιδευτικό επίπεδο των συμμετεχόντων και διαδραστικά παιχνίδια που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία.

Στο τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει δεξιότητες στην επικοινωνία μέσω ψηφιακών εφαρμογών, στην πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών, στην χρήση ψηφιακών εφαρμογών του gov.gr, καθώς και στην χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Σε μια λαμπερή και ηλιόλουστη Τήνο, πνέει νοτιάς στο νησί και φέρνει ευχάριστα νέα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος