Προβληματισμός για τις ακυρώσεις προκρατήσεων στο Αμμούδι Λασιθίου

Ο τουρισμός στην Κρήτη ξεκίνησε από την Αμμούδα το 1962 και είναι η περιοχή όπου έχουν αναπτυχθεί οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες όπου συγκεντρώνονται τουρίστες υψηλού εισοδήματος.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιάσων Ταβλάς, υπό αφόρητη ζέστη, δίνει όλες τις διαστάσεις για την τουριστική κίνηση.

Τα πεντάστερα που δούλευαν με ρώσους, φέτος δεν τους έχουν. Από την άλλη πλευρά οι Γερμανοί βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και εξ αυτού ως εξαιρετικά εγκρατείς με την ζωή τους, λόγω και προτεσταντικής αντίληψης, αδιαμαρτύρητα περιορίζουν τις δαπάνες τους και τις διακοπές τους.

Όπως εξηγεί ο Ιάσων  αυτό οδηγεί αναγκαστικά σε μείωση των τιμών στα μεγάλα ξενοδοχεία. Τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο θα έχουν πληρότητες έως 70%, κάτι που ήταν άγνωστο μέχρι πρότινος.

Αντιθέτως σύμφωνα με το  ρεπορτάζ τα τρίτης κατηγορίας ξενοδοχεία είναι γεμάτα.. αυτό δείχνει πως οι συγκρατημένες τιμές μπορούν να γεμίσουν τα ξενοδοχεία και προφανώς οι επιχειρηματίες θα υποχρεωθούν να αναθεωρήσουν την πολιτική των πωλήσεών τους.  

Επίσης, οι επιχειρηματίες του επισιτισμού προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές στα εστιατόρια. Πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη σχέση μεταξύ του πρωτογενούς και του τριτογενούς τομέα, προκειμένου να διατηρηθούν οι τιμές σε λογικά επίπεδα. Ο ακριβός τουρισμός δείχνει να τελειώνει όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση που προκάλεσε στην Ευρώπη. Με τον πληθωρισμό να καλπάζει και τις τιμές στα μεταφορικά να καταλήγουν απλησίαστες, οι τουρίστες το σκέφτονται όχι δύο αλλά πολλές φορές για το αν θα επισκεφτούν την Κρήτη. Σύμφωνα με την έρευνα του Ιάσωνα οι εφοπλιστές πρέπει να ρίξουν τις τιμές των ακτοπλοϊκών και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των άλλων χωρών, όπως οι Ιταλοί που ρίχνουν τις τιμές των μεταφορικών.

Προβληματισμός για τις ακυρώσεις προκρατήσεων στο Αμμούδι Λασιθίου

Η οικονομική δυσανεξία των Ευρωπαίων θα παραταθεί για μεγάλο διάστημα και στόχος της Ελλάδος είναι να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα για την οικονομία της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος