Πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Στις 7 Οκτωβρίου 2017 ξεκινούν τα εργαστήρια ζωγραφικής, χαρακτικής και κατασκευών, για παιδιά ηλικίας 4 – 12 ετών, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών. Παράλληλα, το Νοέμβριο θα αρχίσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που φέρνει κοντά παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια, μέσα από κοινές καλλιτεχνικές δράσεις. Για μια σειρά Σαββατοκύριακων, ως τα τέλη Ιανουαρίου 2018, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις περιοδικές εκθέσεις του Τελλογλείου, θα γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες, κινήματα και ρεύματα της Τέχνης και θα καλλιεργήσουν την προσωπική τους έκφραση, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Συγκεκριμένα:

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 65 χρόνων από την ίδρυση της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη», παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2017 η μεγάλη συλλογή της με έργα σπουδαίων ζωγράφων.

Ακολουθούν από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 οι εκθέσεις «Πάρις Πρέκας και Μερόπη Πρέκα: δύο δημιουργοί, δύο κόσμοι». Στην έκθεση του Πάρι Πρέκα παρουσιάζονται περισσότερα από 70 ζωγραφικά έργα και γλυπτά (Άλογα, ήρωες του Ριάτσε, Ίκαροι, τάνκερς). Σε μια δεύτερη έκθεση θα φιλοξενηθούν υαλογραφίες – βιτρό της συντρόφου του, ζωγράφου Μερόπης Πρέκα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων περιλαμβάνει:

· Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες 4-6 ετών, Σάββατο 10.00 -12.00 και 12.30 – 14.30)

Πρόγραμμα παιδαγωγικού περιεχομένου για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Τα παιδιά επεξεργάζονται θέματα που σχετίζονται με τις εκθέσεις του Τελλογλείου, μέσα από πολλές διαθεματικές δραστηριότητες. Επιχειρούν ατομικές και ομαδικές κατασκευές, γνωρίζουν το πείραμα στη ζωγραφική διαδικασία, αυτοσχεδιάζουν και μαθαίνουν παίζοντας.

• Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7-9 ετών, Κυριακή 10.00-12.00)

Με σκοπό την έκφραση και τη δημιουργία και με βάση τις εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στην Τέχνη. Παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική, θα γνωρίσουν τεχνικές και υλικά και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

• Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10-12 ετών, Κυριακή 12:30-14:30,)

Θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των παιδιών σε εικαστικά θέματα με στόχο την ανάδειξη της προσωπικής τους έκφρασης. Τα παιδιά εμπνέονται από τα εκθέματα του Τελλογλείου και εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη, αναπτύσσουν τη συνθετική και σχεδιαστική τους ικανότητα, αποκτούν γνώσεις ιστορίας της Τέχνης και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους με αυτό της ζωγραφικής.

Ο α’ κύκλος αποτελείται από 12 δίωρα εργαστήρια. Οι εγγραφές συνεχίζονται ως την έναρξη των προγραμμάτων, στις 7 Οκτωβρίου.

Διάρκεια: 7 Οκτωβρίου 2017 – 28 Ιανουαρίου 2018.

Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ. 10% έκπτωση στο δεύτερο παιδί. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Παππούδες και εγγόνια μαζί»

«Παππούδες και εγγόνια μαθαίνουν και φτιάχνουν μαζί» είναι ο τίτλος του καινούργιου εργαστηρίου που διοργανώνει τη φετινή σεζόν το Τελλόγλειο δίνοντας την ευκαιρία σε παππούδες, γιαγιάδες και εγγόνια να περάσουν μαζί δημιουργικά τα πρωινά του Σαββάτου μέσα από κοινές καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 δίωρες συναντήσεις από το Νοέμβριο 2017 έως τον Ιανουάριο 2018 σε τρεις ενότητες:

Σάββατο 18 και 25 Νοεμβρίου (10.00 – 12.00): Καράβια από θαλασσόξυλα με τον Νίκο Ασλανίδη. Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ.

Σάββατο 2 – 9 και 16 Δεκεμβρίου (11.00 – 13.00): εισαγωγή στην τέχνη της χάραξης με την Ελεάννα Μπάρμπα. Τα παιδιά εμπνέονται από τα έργα, αποτυπώνουν τα δικά τους σχέδια, τα χαράσσουν σε μια πρωτότυπη μήτρα με τη βοήθεια των ενηλίκων και στη συνέχεια τυπώνουν τα δικά τους έργα. Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ.

Σάββατο 13-20-27 Ιανουαρίου (11.00 – 13.00): Ανάγλυφα και τρισδιάστατα έργα με πηλό, γύψο και απλά υλικά και αναφορές στις εκθέσεις που φιλοξενούνται στο Τελλόγλειο. Με τη Μαρία Μυστακίδου. Κόστος συμμετοχής 40 ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά δημοτικού.

Τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Τελλογλείου: Δέσποινα Βενετούλια, εκπαιδευτικός, σύμβουλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Ανθή Χρυσοπούλου, μουσειολόγος – μουσειοπαιδαγωγός.

Πληροφορίες – εγγραφές στο τηλ. 2310 247111 (Δευτέρα – Παρασκευή 9.00 – 16.00, Τετάρτη 9.00 – 21.00, Σάββατο – Κυριακή 10.00 – 18.00).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος