Πρωτόκολλο συνεργασίας για την ισότιμη πρόσβαση υπέγραψαν ο Αρκτούρος και η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Με στόχο την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στο φυσικό περιβάλλον, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και ο Αρκτούρος υπέγραψαν πριν από λίγες μέρες πρωτόκολλο συνεργασίας.

Σκοπός του πρωτοκόλλου είναι η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός των δομών του Αρκτούρου ώστε να προσφέρει πρόσβαση σε όλους και ειδικά στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο της οργάνωσης που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας. Στις δράσεις περιλαμβάνονται η δημιουργία ψηφιακής προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα του Αρκτούρου, η ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία στο ανθρώπινο δυναμικό της οργάνωσης, η δημιουργία προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τα άτομα με αναπηρία και η συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στις δράσεις εθελοντισμού του Αρκτούρου.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., μέσω του Ινστιτούτου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις (ΙΝ-ΕΣΑμεΑ), θα παρέχει κατάρτιση στο προσωπικό του Αρκτούρου σε σχέση με την εξυπηρέτηση και συνδιαλλαγή με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Τέλος, η συνεργασία περιλαμβάνει και άλλες επιμέρους δράσεις, όπως η συμμετοχή σε προγράμματα, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η παροχή ενημέρωσης στους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα στην περιοχή του Αμυνταίου, σχετικά με τα οφέλη προσέγγισης της αγοράς των ατόμων με αναπηρία και των λοιπών πληθυσμιακών ομάδων με παρόμοια χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος