Πρόταση Σ. Δανιηλίδη για αποστολή βοήθειας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας για να ωφεληθούν και οι πληγέντες της Συρίας

Την πρόταση αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας κατέθεσε γραπτώς στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως τονίζει στην επιστολή του την οποία κοινοποίησε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, «η Συρία έχει πληγεί εξίσου ή και περισσότερο σε σύγκριση με τις περιοχές της Τουρκίας από τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας και η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα την τελευταία δεκαετία καθιστά ακόμη πιο δραματική τη θέση στην οποία βρίσκονται οι σεισμοπαθείς».

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε το πρωί σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ3 ο κ. Δανιηλίδης, η πρότασή του σχετίζεται με τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν οι κάτοικοι της Συρίας και φυσικά δεν συνδέεται με διαχωρισμούς σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. «Οι ίδιες οι συνέπειες ενός φυσικού φαινομένου με τους χιλιάδες νεκρούς αποδεικνύουν ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο αδύναμοι απέναντι στις δυνάμεις της φύσης και όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια σε ανάλογες συνθήκες, ανεξαρτήτως έθνους, τάξης, φυλής ή θρησκείας».

Πρόταση Σ. Δανιηλίδη για αποστολή βοήθειας στο Πατριαρχείο Αντιοχείας για να ωφεληθούν και οι πληγέντες της Συρίας

Ο δήμαρχος επισήμανε ότι προτείνει τη συνεργασία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις κατά τόπους Μητροπόλεις αφού «η καλή συνεργασία σε ανάλογες περιπτώσεις με τον μητροπολίτη κ. Βαρνάβα αλλά και η τεχνογνωσία που έχουν και η Αρχιεπισκοπή και οι Μητροπόλεις θα διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή διαχείριση της βοήθειας που θα συγκεντρωθεί.

Επιπλέον, στην επιστολή του ο κ. Δανιηλίδης δηλώνει διαθέσιμος να συνοδεύσει τη βοήθεια στο Πατριαρχείο Αντιοχείας ως μέλος αντιπροσωπείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στο μεταξύ με νεότερο έγγραφο της η ΚΕΔΕ επικαιροποιεί τη λίστα των ειδών πρώτης ανάγκης που συλλέγονται προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές μετά από συνεννόηση με τις πρεσβείες και τα προξενεία όπου αυτό κατέστη δυνατό. Επιπλέον, παρατείνει την προθεσμία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης ως τις 11 το πρωί της Δευτέρας.

Διαβάστε περισσότερα τη λίστα των ειδών πρώτης ανάγκης που συλλέγονται εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος