Πρόσκληση από το υπ.Ναυτιλίας για την κάλυψη της δρομολογιακής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη

Πρόσκληση προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα έως στις 3.00 σήμερα το μεσημέρι Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, στη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, για την κάλυψη  της δρομολογιακής γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, με σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, απηύθυνε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η συγκεκριμένη διαδικασία κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να αντικατασταθεί προσωρινά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΣΑΟΣ ΙΙ», που παρουσίασε σοβαρή βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του από την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις επιβατών και εμπορευμάτων από την Αλεξανδρούπολη προς τη Σαμοθράκη.

Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται προσωρινά με τη διάθεση από το Λιμενικό Σώμα ενός πλοίου ανοιχτής θαλάσσης για τη μεταφορά επιβατών, ενώ ο δήμος Σαμοθράκης σε συνεννόηση με το υπ. Εσωτερικών προχώρησε σε ναύλωση πλοίου  για να μεταφέρει φορτηγά με εμπορεύματα από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη.

Η πρόσκληση του υπουργείου Ναυτιλίας ορίζει την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, με την υποχρέωση εκτέλεσης δύο ελεύθερων (μη επιδοτούμενων) δρομολογίων την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, έναντι μισθώματος βάσει της κατηγορίας πλοίου. Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, όπως αυτά καθορίστηκαν με τη σχετική προκήρυξη αναφέρονται ως εξής: Μεταφορική ικανότητα πλοίου τουλάχιστον 200 επιβατών το χειμώνα και  250 το καλοκαίρι. Να έχει επιφάνεια για φόρτωση ΙΧ οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 450 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση Φ/Γ οχημάτων τουλάχιστον 250 τ.μ., και ολικό μήκος άνω των 75 μ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος