Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών στο Δήμο Θέρμης

Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών για το 2021  υλοποιούν τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» του Δήμου Θέρμης το οποίο θα διαρκέσει κατά την φετινή περίοδο έως τις 27 Αυγούστου. Υλοποιείται στους χώρους του 2ου δημοτικού σχολείου Θέρμης, του 2ου δημοτικού σχολείου Τριλόφου και στο κτήριο πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Βασιλικών. Τον Αύγουστο, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά στους χώρους του 2ου δημοτικού Θέρμης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, εργαζόμενων γονέων. Οι αιτήσεις των άνεργων μητέρων ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από 7:30 έως 15:30, Δευτέρα έως Παρασκευή και τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με εικαστικά, θέατρο, χειροτεχνίες, μουσική, αθλητισμό και πολύ παιχνίδι. Ώρα προσέλευσης από τις 07:30 έως τις 09:00, με δυνατότητα πρώτης αποχώρησης στις 13:30. Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για κάθε παιδί είναι 12 ευρώ την εβδομάδα. Για δύο ή τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το κόστος είναι 8 ευρώ ανά παιδί την εβδομάδα.

Ειδικότερα για το φετινό καλοκαίρι, και προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό η υγεία παιδιών και προσωπικού και για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας, τα παιδιά προσέρχονται την πρώτη ημέρα προσέλευσής τους ανά βδομάδα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος selftest. Η προμήθεια των self tests για λογαριασμό των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πραγματοποιείται με δαπάνη του Ν.Π.Δ.Δ.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας. Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στο site του Ν.Π.Δ.Δ. www.socialthermi.gov.gr. & μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Θέρμης www.thermi.gov.gr. Η αίτηση θεωρείται αποδεκτή ΜΟΝΟΝ εφόσον ο γονέας λάβει απαντητικό e-mail από την υπηρεσία και ΜΟΝΟΝ τότε πρέπει να προχωρήσει σε κατάθεση του ποσού στην τράπεζα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών είναι τα ακόλουθα:

  1. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

  2. Βεβαίωση εργασίας της μητέρας

  3. Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή Έντυπο Ε1 (3η σελίδα) της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.

  4. Πρόσφατη Ιατρική Βεβαίωση (όχι προγενέστερη του Σεπτέμβρη 2019), υπογεγραμμένη από παιδίατρο που να αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και επιτρέπεται να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες ή πρόσφατο Δελτίο Υγείας.

  5. Υπεύθυνη δήλωση αυτών που έχουν τη γονική μέριμνα για τη συγκατάθεσή τους στην παραλαβή του παιδιού/παιδιών από τρίτο πρόσωπο (εκτός από τους γονείς).

  6. Αποδεικτικό κατάθεσης στην Τράπεζα.

Τα ανωτέρω πρέπει να τα προσκομίσει ο γονέας στο σχολείο κατά την πρώτη ημέρα προσέλευσης του παιδιού/ων στο Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Απασχόλησης.

Ο τρόπος πληρωμής γίνεται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης:

Α) ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΙΒΑΝ: GR 2801722670005267071613962) ή

Β) ΑΤΤΙΚΗΣ (ΙΒΑΝ: GR 9301608750000000084912719)

Ως καταθέτης αναγράφεται το όνομα του γονέα στο όνομα του οποίου έχει υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση και αιτιολογία «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ 2021 & (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ)». Το αποδεικτικό κατάθεσης θα προσκομίζεται μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά καθώς η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την εξόφληση. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 23923 30213 & 214.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος