Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης μετά την απολογία του

Προφυλακιστέος με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακριτή κρίθηκε ο σταθμάρχης Λάρισας μετά την μαραθώνια απολογία του, για την τραγωδία που συγκλόνισε την χώρα. Εν τω μεταξύ έρευνα για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή σταθμάρχη διέταξε ο υπουργός Υγείας.

Το πλήθος των στοιχείων που έρχονται καθημερινά στο φως δίνει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη. Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, που επισείουν έως και ισόβια κάθειρξη, βρίσκεται ο σταθμάρχης, τα λάθη του οποίου κόστισαν την ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους.

Ο προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ, Δημήτρης Νικολάου που τοποθέτησε τον σταθμάρχη στην βάρδια, εχθές τέθηκε σε αργία. Ωστόσο, προσήλθε αυτοβούλως να καταθέσει και υποστήριξε ότι είχε ορίσει τρείς σταθμάρχες στην επίμαχη βάρδια στις 17.00, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Έναν έμπειρο που ενεργούσε την επικάλυψη της βάρδιας, μέχρι και την διέλευση του επομένου τρένου, τον 59χρονο και έναν βοηθητικό. Όμως, σύμφωνα με δεύτερη μαρτυρία σταθμάρχη, ο οποίος προσκόμισε σχετικό έγγραφο με τις βάρδιες, φαίνεται ότι ο άπειρος 59χρονος, εκτελών καθήκοντα σταθμάρχη ήταν μόνος του στην διαχείριση της κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου, κάτι που υποστηρίζει και ο ίδιος.

Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να τεκμηριωθεί εάν ισχύει είναι η επικαλυπτόμενη βραδινή βάρδια της μιας ώρας και εάν ο έμπειρος σταθμάρχης της προηγούμενης βάρδιας εγκατέλειψε την θέση του νωρίτερα από ότι ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του ΟΣΕ.

Επίσης πρέπει να διαπιστωθεί ποιο από τα δυο έγγραφα που παρουσίασαν ο προϊστάμενος κ. Νικολάου και ο έτερος σταθμάρχης για τις βάρδιες ανταποκρίνεται στο πρωτότυπο, γιατί εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα και για άλλο αδίκημα.

Η αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή σταθμάρχη

Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης μετά την απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες της δημοσιογράφου της ΕΡΤΦρόσως Παύλου την Τετάρτη το πρωί, την επομένη του δυστυχήματος, ο προϊστάμενος Δημήτρης Νικολάου, εμφανίστηκε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Βόλου και πήρε αναρρωτική άδεια.

Ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του «Αχιλλοπουλείου» νοσοκομείου Βόλου και πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, Νικόλαος Χαυτούρας, φέρεται να δήλωσε πως ο κ. Νικολάου, επισκέφτηκε τα εξωτερικά ιατρεία με πόνο στην μέση και επειδή γνώριζε ότι είχε πρόβλημα από παλιά τον παρέπεμψε στον γιατρό βάρδιας, ο οποίος και του έδωσε αναρρωτική άδεια ενός μηνός.

Έρευνα με εντολή Πλεύρη

Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης μετά την απολογία του

Να ελεγχθεί ποιοί γιατροί και πως ενέκριναν την αναρρωτική του επιθεωρητή σταθμάρχη διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Βεβαίως, ένα θέμα που επίσης πρέπει να εξεταστεί είναι πως ο κ. Νικολάου κάτοικος  Λαρίσης, διήνυσε μια τόσο μεγάλη απόσταση, έχοντας το συγκεκριμένο πρόβλημα για να μεταβεί στον γειτονικό νομό Μαγνησίας και να επισκεφτεί τα εκεί εξωτερικά ιατρεία, αντί να προσέλθει σε ένα από τα δύο νοσοκομεία στην Λάρισα. Επισημαίνεται ότι, ο επί χρόνια κάτοικος Βόλου κ. Νικολάου, ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΣΕ Βόλου και της Ένωσης Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας.   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος