Πολ. Χαλκίδης-Πρ. Ξενοδόχων Πρέβεζας για ελλείψεις στον τουρισμό: Το επίδομα ανεργίας να γίνει άμεσα επίδομα εργασίας

Η Πρέβεζα, μία περιοχή από τις λιγότερο ίσως προβεβλημένες στη χώρα μας, η οποία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της
Ηπείρου και στο μέσον, περίπου, της βορειοδυτικής ακτογραμμής της Ελλάδας, αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο, αποκτώντας αυξανόμενη δυναμική.

 Το target group της Πρέβεζας είναι οι οικογένειες και τα ζευγάρια, καθώς στόχος είναι να καθιερωθεί ως ένας προορισμός ήπιας και βιώσιμης μορφής τουρισμού, με τον συνδυασμό της πανέμορφης φύσης (πρόκειται για τον μοναδικό υγροβιότοπο του Αμβρακικού) με τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύκαρπο Χαλκίδη, πρόεδρο ξενοδόχων Πρέβεζας, θετικά είναι τα μηνύματα για τις αφίξεις τουριστών το καλοκαίρι, με πολλές προκρατήσεις, την ώρα που, αρχή της σεζόν, χιλιάδες είναι οι ελλείψεις και οι κενές θέσεις εργασίας στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού, παρόλο που οι μισθοί είναι δελεαστικοί. Το πρόβλημα είναι χρόνιο, είπε ο κ. Χαλκίδης, ενώ το κράτος δεν λαμβάνει πρωτοβουλία. “Ο Έλληνας δεν πρέπει να είναι όμηρος των 400 ευρώ, θα πρέπει το επίδομα ανεργίας να γίνει επίδομα εργασίας άμεσα”, τόνισε.

Η περιοχή, όπως ανέφερε ο κ. Χαλκίδης, προσφέρεται άλλωστε για τουρισμό σε όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο πολιτιστικός πλούτος, με τα ελληνιστικά, ρωμαϊκά (Νικόπολη), πρωτοχριστιανικά, βυζαντινά, ενετικά και οθωμανικά μνημεία, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο ραγδαία αναπτυσσόμενος περιηγητικός τουρισμός όπως και ο τουρισμός περιπέτειας, η ένταξη στον ευρωπαϊκό ποδηλατόδρομο Eurovelo, το γεγονός πως είναι ο κατεξοχήν καρναβαλικός προορισμός της Ηπείρου, και η εξαιρετική γαστρονομία, είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που καθιστούν ελκυστική την περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ακόμη, η Πρέβεζα είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη με πάρα πολλά μεζεδοπωλεία και καφέ τόσο στο Σεϊτάν Παζάρ όσο και στα πλακόστρωτα καλντερίμια της. Στο ρολόι της πόλης ακριβώς στο κέντρο της είναι το βενετσιάνικο μνημείο που αποτελεί σήμα κατατεθέν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος