Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού συμμετέχοντας στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» για ένατη χρονιά αναδεικνύει τον φυτικό κόσμο μέσα από τα εκθέματά του.

Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές είναι μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στόχος είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης τόσο του φυσικού περιβάλλοντος όσο και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού διοργανώνει τις εξής δράσεις:

  • Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, 12.00θεματική περιήγηση στις αίθουσες του Μουσείου με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας του φυτικού κόσμου σε αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης από αρχαιολόγους του Μουσείου. Οι επισκέπτες θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης.
  • Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, 11.00εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις αίθουσες του Μουσείου προσαρμοσμένο στη θεματική της ημέρας από αρχαιολόγο-μουσειολόγο του Μουσείου. Οι μαθητές θα προσεγγίσουν τη μορφή και τον συμβολισμό των φυτών στην τέχνη των Βυζαντινών μέσα από τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης. Η δράση θα ολοκληρωθεί με τη διανομή εποχικών φυτών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις η είσοδος στο Μουσείο θα είναι ελεύθερη.

  • Αριθμός επισκεπτών θεματικής περιήγησης, είκοσι (20) άτομα. Κρατήσεις θέσεων με σειρά προτεραιότητας στο 2313306421 και 2313306422.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Ένα σχολικό Τμήμα Δ’ ή Ε’ τάξης Δημοτικού. Κρατήσεις θέσεων στο 2313306419

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος