Θεσσαλονίκη- Βιέννη: Ένα συμπόσιο για τις διαδικασίες μετάβασης και αλλαγής

Θεσσαλονίκη-Βιέννη: Ένα συμπόσιο για τις διαδικασίες μετάβασης και αλλαγής διοργανώνεται απόψε(8 Ιουνίου) στις 19.00 στο Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δάσους, του ΚΘΒΕ. Mια σύγχρονη εκδοχή των παλαιότερων Βιεννέζικων σαλονιών, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιούνταν συζητήσεις γύρω από σημαντικά θέματα, με συνοδεία μουσικής και φαγητού. Σε αυτό το καινούργιο «συμπόσιο», με προσκεκλημένους σημαντικούς ομιλητές και ομιλήτριες της τοπικής κοινωνίας, το κοινό θα παρακολουθήσει και θα πάρει μέρος σε μια ζωντανή συζήτηση. 

Ομιλητές: Wolfgang Müller-Funk (καθηγητής πολιτιστικών σπουδών, Πανεπιστήμιο της Βιέννης), Γιώργος Τούλας (δημοσιογράφος), Ράνια Εμμανουηλίδου (εικαστικός, διδάσκουσα στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ), Έλκε Ιρένε Στουρμ-Τριγωνάκη (καθηγήτρια Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ), Evelyn Wallner Papadopoulou (Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας, εικαστικός), Σαράντος Ζερβουλάκος (σκηνοθέτης), Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (συνιδρυτής & Creative Director Beetroot Design Group).

Συντονίζουν οι: Anna Maria Krassnigg (καθηγήτρια πανεπιστημίου, θεατρική παραγωγός και συγγραφέας) και η Αμαλία Κοντογιάννη (Δρ. Θεατρολογίας, προϊσταμένη τμήματος Καλλιτεχνικού Έργου / Δραματολογίου ΚΘΒΕ).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, του Αυστριακού Συλλόγου Βορείου Ελλάδος και της Eteria Filon.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος