Αύριο, Σάββατο 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη συναυλία του ΛΕΞ στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μια συναυλία που αναμένουν χιλιάδες κόσμου εδώ και μήνες και αναμένεται να «γράψει ιστορία» στην πόλη, όπου μεγάλωσε ο ΛΕΞ, κατά κόσμον Αλέξης Λαναράς.

Ο LEX θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς hip hop καλλιτέχνες της γενιάς του, επιτυγχάνοντας mainstream επιτυχία μέσα από τα προσωπικά του πρότζεκτ. Έκανε το ντεμπούτο του το 1999 με το συγκρότημα Βόρεια Αστέρια, γίνοντας πρωτοπόροι της ραπ μουσικής στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα πιο σημαντικά underground γκρουπ της χώρας. Τα άλμπουμ τους «Χαλαρά» (2003) και «Χαλαρότερα» (2004) θεωρούνται κλασικά.
Ως παράπλευρο πρότζεκτ, το 2007, ο LEX συνεργάστηκε με τον fellow Vor. Rapper, Μικρός Κλέφτης, και δημιούργησαν τους Anapoda Kapela, ένα ραπ ντουέτο που έκανε αίσθηση με κλασικά κομμάτια όπως το «Ο Τυπάς Που Δεν Πας».
Το 2014 γνώρισε νέα ύψη επιτυχίας κυκλοφορώντας το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του «Ταπεινοί Και Πεινασμένοι». Το άλμπουμ ζωγραφίζει ζωντανές εικόνες της αστικής πραγματικότητας, συνδυάζοντας το χαρακτηριστικό αργό flow του LEX με ακατέργαστους στίχους, προσελκύοντας τεράστια αναγνώριση λίγο μετά την κυκλοφορία του. Σε λίγους μήνες, ο LEX έγινε θέμα συζήτησης στην Ελλάδα, καθώς κάθε κομμάτι του άλμπουμ ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο προβολές στις περισσότερες πλατφόρμες χωρίς προώθηση από τα mainstream μέσα.
Το επόμενο άλμπουμ του, «2XXX», κυκλοφόρησε το 2018, συνεχίζοντας την τεράστια επιτυχία του και μετρά πολλές συναυλίες με sold-out εισιτήρια, φτάνοντας στο αποκορύφωμα τον Ιούνιο του 2019, όταν ο LΕΧ έγινε ο πρώτος solo hip-hop καλλιτέχνης που εμφανίστηκε σε κοινό άνω των 10.000 στην πρωτεύουσα της χώρας.
Πρόσφατα, με επιτυχίες όπως τα «Τίποτα Στον Κόσμο» και «Όχι Σήμερα», που έγιναν χρυσά και πλατινένια, ο LEX θεωρείται ευρέως ως ο Νο1 hip hop καλλιτέχνης της Ελλάδας και αγαπημένος του κοινού.
Τον περασμένο Νοέμβριο, στις 22 Νοεμβρίου 2024 κυκλοφόρησε το τέταρτο προσωπικό άλμπουμ του με τίτλο “Γ.Τ.Κ.”. Ο τίτλος είναι αρτικόλεξο για τη φράση «Για Την Κουλτούρα». Το άλμπουμ αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του ΛΕΞ, όντας το άλμπουμ του με τις περισσότερες ακροάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι στις 28 και 29 Ιουνίου 2025 έδωσε δύο συναυλίες στον εξωτερικό χώρο του ΟΑΚΑ, στην Αθήνα. Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες πουλήθηκαν περισσότερα από 60.000 εισιτήρια και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να παίξει ακόμα μία ημέρα, με τον συνολικό αριθμό θεατών τις δύο μέρες να φτάνει τους 100.000, αριθμό ρεκόρ για την ελληνική ραπ σκηνή.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
