Θεσσαλονίκη: Η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Βόμβολος στη “Ζώγια”

Με πολύχρονη θητεία σε διαφορετικά είδη – από το μπαρόκ μέχρι την σύγχρονη μουσική κι από την παραδοσιακή μέχρι την τζαζ- οι τρεις μουσικοί , η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Κώστας Βόμβολος, και ο Δημήτρης Γκουνταρούλης, συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής στις 8 και 9 Μαρτίου στη Ζώγια.

Ηχητικά τοπία που άλλοτε στηρίζονται στην απλότητα και την αμεσότητα του τραγουδιού κι άλλοτε ανοίγονται στη γοητευτική αβεβαιότητα του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία τραγουδώντας στην εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ “Εδώ Λιλιπούπολη”σε συνεργασία με την Λ.Πλάτωνος.(1978-81). Συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες
συνθέτες στον χώρο του έντεχνου τραγουδιού,ενώ από το 1994 μέχρι σήμερα με το συγκρότημα “Primavera en Salonico” ερμηνεύει τραγούδια από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και δισκογραφεί για τις εταιρείες ΛΥΡΑ και ECM. Ασχολείται με τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό στο χώρο της free jazz. Έχει συνθέσει μουσική για το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους προσωπικούς και συμμετοχές.

Ο Κώστας Βόμβολος έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 160 θεατρικές παραστάσεις, 3 ταινίες μεγάλου μήκους και αρκετά ντοκυμαντέρ. Συνεργάστηκε κυρίως με το ΚΘΒΕ, την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» , το Εθνικό
Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, τη «Νέα σκηνή Τέχνης» και τα περισσότερα ΔΗΠΕΘΕ. Από το 1994 διευθύνει το σύνολο « Primavera en Salonico», το οποίο σε συνεργασία με τη Σαβίνα Γιαννάτου έχει κυκλοφορήσει 10 cd και έχει εμφανιστεί σε όλες τις χώρες της Ευρώπης , τις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ, στον Καναδά, την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Κίνα, την Κορέα κ.α. Συμμετέχει στο συγκρότημα «Χειμερινοί κολυμβητές». Διδάσκει στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Ο Δήμος Γκουνταρούλης μελέτησε τσέλο με τον Γιώργο Μανώλα, τον Ιβάν Μπιάνκι και τον Ρούσι Ντράγκνεφ.. Το 1988, εγκαταστάθηκε στο Παρίσι όπου συνέχισε τις σπουδές του με τον Philippe Muller και την Reine Flachot.
Εκεί, ξεκίνησε να παίζει τζαζ και αυτοσχεδιαστική μουσική, εξερευνώντας νέες δυνατότητες και δημιουργώντας μια πρωτότυπη γλώσσα για το τσέλο, που οδήγησε σε συνεργασίες με θρυλικούς μουσικούς, όπως οι Lee Konitz, Jackie McLean, Max Roach, Walter Bishop Jr,Horace Parlan, Stephane Grapelli. Το 1996 μετακόμισε στη Βραζιλία. Έκτοτε αφιερώθηκε στην ιστορική ερμηνεία της παλαιάς μουσικής, μελετώντας κι εξερευνώντας το ρεπερτόριο για μπαρόκ και κλασικό τσέλο Το 2015, μετά από 27 χρόνια στο εξωτερικό, γύρισε στην Ελλάδα και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι καθηγητής βιολοντσέλου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες Πληροφορίες:

Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ, Ώρα Έναρξης 21.30

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος