Θεσσαλονίκη: 9 Designers συζητούν στην Αγορά Μοδιάνο

Μία δημόσια συζήτηση για τη σημασία του να είσαι σχεδιαστής σήμερα, πραγματοποιείται απόψε στις 19.00 στην Αγορά Μοδιάνο, την τελευταία μέρα του design week, Thessaloniki Design Inspiration, που οργανώνεται από την Parallaxi, η οποία κλείνει φέτος 35 χρόνια ζωής.

9 σχεδιαστές της Θεσσαλονίκης συνομιλούν στο πατάρι της Μοδιάνο με τους Γιώργο Τούλα και Χάρη Δημαρά για τις δυσκολίες, τις προοπτικές, τις δυνατότητες, την προβολή, τα υπέρ και τα κατά, το σπάσιμο των συνόρων, την παγκόσμια αγορά και τι σημαίνει να είσαι σχεδιαστής σήμερα.

Θεσσαλονίκη: 9 Designers συζητούν στην Αγορά Μοδιάνο

Στο Thessaloniki Design Inspiration και στη δημόσια συζήτηση συμμετέχουν οι:

Κίμων Γκολογκίνας – ARTPECKERS

Ο Κίμων Κολογκίνας είναι πολιτικός μηχανικός και μαζί με την ομάδα του σχεδιάζει με έμπνευση την ελληνική ιστορία και τη λαογραφία. Κατασκευάζει αξεσουάρ, τσάντες και χρηστικά αντικείμενα, σε συνεργασία με εργαστήρια της Θεσσαλονίκης. Η φιλοσοφία του είναι να διατηρήσει και να διαδώσει τις ιστορίες της ελληνικής κουλτούρας και μυθολογίας σε όλο τον κόσμο μέσω του σχεδιασμού.

Θανάσης Μπάμπαλης

Ο Θανάσης Μπάμπαλης είναι σχεδιαστής προϊόντων και συσκευασιών, με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον βιομηχανικό σχεδιασμό, που τον θεωρεί μια σύνθεση της εικόνας-φόρμας, του συναισθήματος και της λειτουργικότητας, ένα συναίσθημα τυλιγμένο με σκοπό. Το μότο του είναι: «Η ισορροπία μεταξύ απλότητας, οικολογίας, χρηστικότητας, αλλά και διαχρονικότητας».

Γιώργος Μπόσνας

Ο Γιώργος Μπόσνας είναι βιομηχανικός σχεδιαστής επίπλων και αντικειμένων. Το μότο του είναι: «Από την ανάγκη στην λύση, από την ιδέα στην παραγωγή, από τον σχεδιασμό στην αγορά».

Γιώργος Γιαννικόπουλος Aemos Design+Engineering

Ο Γιώργος Γιαννικόπουλος είναι βιομηχανικός σχεδιαστής, επικεφαλής του στούντιο Aemos Design+Engineering που εξειδικεύεται στο σχεδιασμό βιομηχανικών προϊόντων. Το μότο του είναι: «Design είναι ο μετασχηματισμός των ονείρων σε καθημερινά αντικείμενα».

Λαμπρινή και Στέλλα Σταύρου – ANCIENTKALLOS

Οι αδελφές Λαμπρινή και Στέλλα Σταύρου είναι σχεδιάστριες και δημιούργησαν το Ancient Kallos, ένα Lifestyle brand εμπνευσμένο από την αρχαία μυθολογία και την ελληνική λαογραφία. Το μότο τους είναι: «A creative journey experienced through the whiffs that high summer breathes into our lives and inevitably into our wardrobe»

Μπάμπης Παπανικολάου – 157+173 designers

Ο Μπάμπης Παπανικολάου είναι αρχιτέκτονας και designer. Μέσα από το studio Aρχιτεκτονικής & Product Design 157+173 designers παρέχει υπηρεσίες αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και σχεδιασμού προϊόντων. Το μοτό του είναι: «We are 157+173 designers/we are genuine / we are playful / we are fine.

Ειρηνη Αραμπατζίδου – LASKARINACOLLECTION

Η Ειρήνη Αραμπατζίδου είναι σχεδιάστρια και δημιουργός του Laskarina Collection. Mε τα προϊόντα της συνδέει την παράδοση με την σύγχρονη αισθητική.Το μότο της είναι: «Δεν είναι ποτέ αργά για ένα νέο όνειρο».

Θανάσης Τσαμπούκας – Studio T

Ο βραβευμένος γραφίστας Θανάσης Τσαμπούκας δημιούργησε το «Studio T», παρουσιάζει το project Kassandra Tales, που αποτελεί κομμάτι του «Project greek tales». Έχει μότο: «We seek meaning in design that will shape the future».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος