Reworks Festival 2022: Ξεκινά την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ της σύγχρονης μουσικής!

Ο μεγάλος φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης και πρωτοποριακής μουσικής της Ελλάδας επιστρέφει στις 14-17 Σεπτεμβρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη γίνεται ένα με τις χιλιάδες επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και μετατρέπεται σε κέντρο αστικού πολιτισμού, που θα κατακλύζεται από μουσική, χρώματα και φυσικά… reworkers!

Προσδοκώντας να επεκτείνει τους μουσικούς ορίζοντες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα της σύγχρονης μουσικής, το Reworks 2022 παρουσιάζει ένα lineup το οποίο περιλαμβάνει ανερχόμενους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αγαπημένα acts και παγκοσμίου φήμης headliners: SolomunBen KlockAdriatique, Kas:st, Innellea, Daria Kolosova, Momery, Lebanon Hanover, Dixon,  Max Cooper, Mano Le Tough,  Patrice Bäumel, Anfisa Letyago, Roi Perez, Massano, Tigerhead, Scot Dech, Unickue κ.α.

Reworks Festival 2022: Ξεκινά την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ της σύγχρονης μουσικής!

Όλα όσα αγαπάμε, όλα όσα μας ενώνουν επιστρέφουν τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. Ήρθε ξανά η ώρα να χορέψουμε, να χαμογελάσουμε και φυσικά να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις μέσα από την πιο συναρπαστική φεστιβαλική εμπειρία για 17η χρονιά!

Οι χώροι ου Reworks 2022:

Τετάρτη 14.09: Reworks by Day (17:30 – 23:30) – Κυβερνείο

Παρασκευή 16.09: Reworks by Day (17:30 – 23:30) – Κυβερνείο

Παρασκευή 16.09: Reworks by Night (23:00 – 06:00) – Block 33

Σάββατο 17.09: Reworks by Night (21:30 – 09:00) – FIX area

Από το 2005 ο Σεπτέμβρης έχει ταυτιστεί στο μυαλό όλων μας με το reworks. Ρυθμός, ένταση, χαμόγελα, παλμός, όλα όσα χαρακτηρίζουν την εμπειρία του reworks, επιστρέφουν και πάλι!

Reworks Festival 2022: Ξεκινά την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ της σύγχρονης μουσικής!

Μια ματιά στο αύριο

Σε κάθε μια από τις 17 χρονιές της ύπαρξής του, το reworks παρουσιάζει πρωτοποριακούς καλλιτέχνες οι οποίοι δημιουργούν στο σήμερα χαράζοντας νέα μονοπάτια για τις τάσεις του αύριο.  Έτσι και το 2022, καταξιωμένες και ανερχόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο πλανήτη, θα δώσουν και φέτος το παρών σε ένα πρόγραμμα που εκτείνεται σε τέσσερις ημέρες.

Καλύπτοντας ένα ευρύ ηχητικό φάσμα από μοντέρνα κλασική, ambient, jazz και experimental μέχρι house, disco, techno και όχι μόνο, το reworks επιθυμεί να διευρύνει τους ορίζοντες και να συστήσει στο κοινό την παγκόσμια και Ελληνική μουσική του σήμερα και του αύριο.

Reworks Festival 2022: Ξεκινά την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη το φεστιβάλ της σύγχρονης μουσικής!

Στα 2 χρόνια της πανδημίας το reworks κατάφερε να παραμείνει ενεργό σε μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές “το 2020 ήρθαμε όλοι αντιμέτωποι με την πρωτοφανή κατάσταση των lockdowns, την ματαίωση ή τον περιορισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Το reworks δήλωσε παρών σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και παρουσίασε την πρώτη του διαδικτυακή έκδοση συστήνοντας για πρώτη φορά την πλατφόρμα reworks connekt.

Το διήμερο 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2020, το reworks connekt παρουσίασε 14 μουσικά performances, 3 θεματικά πάνελ συζητήσεων, 2 συνεντεύξεις και 3 visual performances.

Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια θεατές από 52 χώρες του κόσμου παρακολούθησαν τουλάχιστον μια από τις online δράσεις του reworks connekt με αποκορύφωμα τα performances από Nina Kraviz, Dubfire, Patrice Bäumel, Christian Loffler, το πρώτο dj set στην κορυφή του Λευκού Πύργου, βιντεοσκοπήσεις στην Ιαπωνία, Ισπανία, Νορβηγία κ.α. Όλες οι δράσεις είναι διαθέσιμες στο επίσημο κανάλι του Reworks Festival στο Youtube.

To 2021 ήρθαμε ξανά αντιμέτωποι με – ελαστικότερους αλλά μη αμελητέους – περιορισμούς. Το Reworks ήταν εκεί, προσφέροντας πολιτιστικό περιεχόμενο με μια σειρά μουσικών δράσεων  στον εμβληματικό υπαίθριο χώρο του Κυβερνείου στην Καλαμαριά. Η επιτυχημένη διοργάνωση έχρισε το reworks ως το μοναδικό φεστιβάλ σύγχρονου περιεχομένου ιδιωτικής πρωτοβουλίας παρουσίας κοινού, το οποίο διοργανώθηκε και ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε όλη την χώρα, παρουσιάζοντας τους Max Cooper, Jeff Mills, Henrik Schwarz, Christian Löffler, Grandbrothers κ.α.”

Το 2022 το reworks επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ! Και φέτος, μας καλούν σε ένα ταξίδι στους ήχους που κυριαρχούν διεθνώς και τις νέες τάσεις που θα συζητηθούν στο άμεσο μέλλον. Από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, το reworks φιλοδοξεί και φέτος να είναι σημείο συνάντησης των φίλων της σύγχρονης μουσικής και πυρήνας του σύγχρονου ψηφιακού μουσικού πολιτισμού στην Ελλάδα. Παρουσιάζοντας μια πλειάδα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο αλλά και της χώρας, σε ένα μουσικό περίπατο σε διάφορα σημεία της πόλης.

Περισσότερα για τα εισιτήρια εδώ

Το Reworks Festival επιστρέφει τον Σεπτέμβριο πιο δυνατό από ποτέ- Οι νέες προσθήκες στο lineup

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος