Οι The Underground Youth επιστρέφουν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ιωάννινα

Μαζί τους οι HUMOUR από τη Γλασκώβη και οι Θεσσαλονικείς Viceroy

Οι The Underground Youth επιστρέφουν στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2026 για τέσσερις εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη (Πέμπτη 19 Μαρτίου), Αθήνα (Παρασκευή 20 και Σάββατο 21 Μαρτίου, ARCH Club) και Ιωάννινα (Κυριακή 22 Μαρτίου, Stage), παρουσιάζοντας το νέο τους, δωδέκατο άλμπουμ “Décollage”, μία σκοτεινή, ποιητική μεταμόρφωση του ήχου τους.

Με έδρα το Βερολίνο και κεντρική μορφή τον Craig Dyer, μουσικό και συγγραφέα από το Blackpool της Αγγλίας, το συγκρότημα εξελίσσει συνεχώς τον ήχο του από το lo-fi psych των πρώτων χρόνων, στο μεταφυσικό post-punk που το καθιέρωσε, μέχρι το νέο του κεφάλαιο, μία trip-hop καταβύθιση στη μελαγχολία και την αποδόμηση.

Οι The Underground Youth επιστρέφουν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ιωάννινα

Το “Décollage” (2025, Fuzz Club) είναι εξ’ ολοκλήρου γραμμένο, ηχογραφημένο και παραγωγικά επιμελημένο από τον Dyer. «Ήθελα να εφαρμόσω τη λογική του décollage στη μουσική: να χτίσω τοίχους από θόρυβο, και μετά να τους σκίσω για να ανακαλύψω κάτι νέο από τα απομεινάρια τους», εξηγεί ο ίδιος. Το αποτέλεσμα είναι ένα άλμπουμ που μοιάζει με soundtrack ονείρου, ένα μείγμα στατικού θορύβου, hip-hop beats, εγχόρδων à la Lee Hazlewood και μελωδιών εμπνευσμένων από Serge Gainsbourg.

Οι The Underground Youth επιστρέφουν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ιωάννινα

Από τις πρώτες κυκλοφορίες του ως solo project το 2008, μέχρι τη σημερινή του μορφή με τα μέλη Olya Dyer, Leonard Kaage και Samira Zahidi, το συγκρότημα έχει καταφέρει να διαμορφώσει ένα αφοσιωμένο κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από ασταμάτητες περιοδείες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους είναι σκοτεινά τελετουργικά, όπου το post-punk μεταμορφώνεται σε καθαρτήριο όνειρο.

Τη συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν οι HUMOUR από τη Γλασκώβη, ένα από τα πιο ανερχόμενα βρετανικά avant – punk σχήματα, με τον Andreas Christodoulidis στα φωνητικά. Έρχονται με το ντεμπούτο άλμπουμ ‘Learning Greek’ στην So Young Records. Μαζί τους οι Viceroy από τη Θεσσαλονίκη, με τον φρέσκο indie ήχο τους και το ντεμπούτο άλμπουμ ‘Freedom Tastes Like Breakfast’ (Make Me Happy Records) να κάνει αίσθηση.

Περισσότερες Πληροφορίες:

The Underground Youth Live in Greece 2026

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026, Θεσσαλονίκη- Special guests: HUMOUR (UK) & Viceroy (GR)

BLOCK 33, 26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη Doors open 20:30, Εισιτήρια: Γενική είσοδος – Κανονικό: 25 €

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος