Ο συγγραφέας- φαινόμενο Σεμπάστιαν Φίτζεκ στην ΕΡΤ3: “Το να γνωρίζεις κόσμο είναι το καλύτερο κομμάτι της συγγραφής”

“Ο βασικός χαρακτήρας του νέου μου βιβλίου, η Χάνα φοβάται να κοιτάξει στον καθρέφτη. Δε θέλει να βλέπει τον εαυτό της στο καθρέφτη έχει καθρεφτοφοβία,  κάτι το οποίο υπάρχει και στην πραγματικότητα ως πρόβλημα. Της αρέσει όμως να βλέπει άλλα πρόσωπα και τις εκφράσεις τους στον καθρέφτη, γιατί είναι ειδικός στις μιμήσεις. Προφανώς κάτι κρύβει..” είπε ο Γερμανός συγγραφέας των ψυχολογικών θρίλερ και παγκόσμιων best seller Σεμπάστιαν Φίτζεκ μιλώντας για την ηρωίδα του νέου του βιβλίου.

Ο συγγραφέας- φαινόμενο Σεμπάστιαν Φίτζεκ μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 “Μέρα με Χρώμα” και την Έλσα Ποιμενίδου για το νέο του βιβλίο με τίτλο “Μίμικ”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, αλλά και την παρουσία του στη 20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Η παρουσίαση του βιβλίου και η συζήτηση που ακολούθησε, στέφθηκαν με τεράστια επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Στο τέλος εκατοντάδες φανατικοί αναγνώστες περίμεναν υπομονετικά στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα για να υπογράψει τα βιβλία του.

“Έχω διαβάσει πολλά για αυτό στο instagram και στο facebook  και αισθάνομαι ντροπή που δεν έχω έρθει παλαιότερα στην Ελλάδα, αλλά έχω έρθει για διακοπές” σημείωσε ο Γερμανός συγγραφέας σχολιάζοντας την ύπαρξη ελληνικού φαν κλαμπ του, ενώ δεν έκρυψε ότι προτιμά την ελληνική κουζίνα και συχνά τη δοκιμάζει και στο Βερολίνο όπου ζει.

Ο ίδιος απαντώντας για τα μέρη της Ελλάδας που έχει επισκεφθεί και αν θα έκανε ξανά διακοπές στη χώρα μας απάντησε ότι θα το ήθελε πολύ. “Την τελευταία φορά πήγαμε στην Κρήτη με την οικογένεια μου και αυτό είναι καλό, γιατί στο Βερολίνο έχουμε απευθείας πτήσεις και είναι από τα αγαπημένους μου τόπους η Κρήτη” τόνισε.

Σχολίασε όμως και τις ιστορίες ελληνικής μυθολογίας που -λέγεται ότι – διαβάζει στα παιδιά του. “Πρέπει να λέω ιστορίες στα παιδιά μου κάθε βράδυ! Μου λένε είσαι συγγραφέας πες μας μια ιστορία και τους λέω δεν πάει έτσι… Εμπνεύστηκα λοιπόν από την ελληνική μυθολογία. Τώρα άλλαξαν τα πράγματα τους λέω ιστορίες πιο πολύ για εξωγήινους” απάντησε γελώντας.

Τι απαντά όμως στην ερώτηση πόσο άλλαξε ο ίδιος από το πρώτο του βιβλίο και μετά τη μεγάλη επιτυχία των έργων του; “Δεν είμαι σίγουρος. Είναι μια απάντηση που πρέπει να απαντήσουν οι φίλοι και οι συνεργάτες μου,  ελπίζω να μην άλλαξα πολύ!  Είμαι λίγο πιο κουρασμένος, αλλά έχω γνωρίσει και περισσότερο κόσμο και αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι, γιατί γνωρίζεις ανθρώπους που δε θα γνώριζα, αν δεν ήμουν συγγραφέας, όπως εσάς για παράδειγμα” τόνισε.

Ο ίδιος σχολίασε και ένα από τα πιο ακραία ή χιουμοριστικά mail που έλαβε λέγοντας πως λαμβάνει πολλά μηνύματα  αγάπης και θέλει να τα διαβάζει όλα κυρίως από το ίνσταγκραμ, να τα μοιράζεται με το κοινό. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε μέιλ από μία μητέρα που του έλεγε ότι η ενός έτους κόρη της, Ελίνα της… έφαγε το βιβλίο  και του ζητούσε αν είναι δυνατόν να τις στείλει ορισμένες σελίδες! Της απάντησε “καλή η γεύση του βιβλίου αλλά μήπως να αναζητήσετε σοκολάτα την επόμενη φορά;”.

“Είμαι κολακευμένος που διαβάζετε τα βιβλία μου σε μια γλώσσα που εγώ δεν μπορώ καν να προφέρω! Ξέρω ελάχιστες λέξεις στα ελληνικά όπως “καληνύχτα” τη λέω σε πολλούς ανθρώπους, την έμαθα για να μην τους προσβάλω. Είμαι πολύ κολακευμένος και χαρούμενος που είμαι εδώ και γνωρίζω κάποιους από εσάς από κοντά” κατέληξε χαμογελώντας ο διάσημος συγγραφέας.

  • Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η θεραπεία κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 24 γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Sebastian Fitzek ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο.
  • Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα βιβλία του: Το δέμα (Βραβείο Κοινού στα Βραβεία Public 2019 για το Καλύτερο Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα), Η θεραπεία, Η θέση 7Α, Το πείραμα, Ο τρόφιμος, Πείραμα μνήμης, Τα ψάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα, Ο αναλφάβητος, Μάτια I: Ο Συλλέκτης, Μάτια ΙΙ: Ο Κυνηγός και Το τελεσίγραφο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος