Μουσική και τέχνες στο φεστιβάλ Cosmopolis στην Καβάλα

Το φεστιβάλ «Cosmopolis» πραγματοποιείται για 16η χρονιά στην Καβάλα, μετατρέποντας την πόλη σε ένα πολυπολιτισμικό σταυροδρόμι, καθώς η διοργάνωση φιλοξενεί καλλιτέχνες από Μαρόκο, Τουρκία, Σενεγάλη, Πράσινο Ακρωτήρι, Βουλγαρία και Κύπρο.

Είναι ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών στην πόλη της Καβάλας, αναδεικνύοντας το πολιτιστικό της στίγμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Μια γιορτή της μουσικής, των τεχνών, της γνωριμίας, του αλληλοσεβασμού και της συμμετοχικότητας, με ένα κοινό όραμα να μας φέρει πιο κοντά, προάγοντας την βασική αρχή της ανθρώπινης μοναδικότητας.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του όλα αυτά τα χρόνια, έχει φιλοξενήσει πολύ σημαντικούς, γνωστούς αλλά και νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς σκηνής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Άλκης Ζοπόγλου τονίζει στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Ώρα θερινή», ότι είναι ένα φεστιβάλ σταθμός για την πόλη της Καβάλας. «Φιλοξενούμε μια παλέτα καλλιτεχνών, Έλληνες και ξένοι. Η πόλη της Καβάλας θα φορέσει τα γιορτινά της και θα αποδείξει για άλλη μία φορά την ταυτότητα της, ότι είναι σταυροδρόμι λαών».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος