Το Κέντρο Ιστορίας (Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι πραγματοποιεί νέο κύκλο ιστορικών περιπάτων στο Κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας, μετά την επιτυχία που γνώρισαν οι προηγούμενοι περίπατοι.
Οι προσεχείς ιστορικοί περίπατοι έχουν πλέον ως θέμα τους όχι μόνον τη δημιουργία και ιστορική πορεία του Ελληνορθόδοξου Κοιμητηρίου Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων Χριστιανικών Κοινοτήτων της πόλης μας, των Αρμενίων και των Διαμαρτυρομένων, όπως και τη «ζωντανή» ιστορία της πόλης μας μέσα από τα ταφικά μνημεία τους.
Οι περίπατοι πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, από 13 Σεπτεμβρίου 2025 έως και 29 Νοεμβρίου 2025. Θα ξεκινούν από την κεντρική είσοδο του Κοιμητηρίου, στις 10.00 π.μ.
Στο νέο πρόγραμμα των ιστορικών περιπάτων εντάσσονται και τα Κοιμητήρια των Αρμενίων και των Διαμαρτυρομένων. Θα ξεκινούν από την είσοδο των εν λόγω Κοιμητηρίων, επί της οδού Ελένης Ζωγράφου, στις 12.00 μ.μ.
– Δηλώσεις συμμετοχής στο mail: kith@thessaloniki.gr και στο τηλ.: 2313318701.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος