«Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στη Θεσσαλονίκη

Γιορτάζοντας την εποχή του τρύγου, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται αυτές τις ημέρες τις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, όπως εστιατόρια, wine bar, café και κάβες.

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών, food & wine dines, απολαυστικά pairings, wine cocktails, party, κινηματογράφος, προτάσεις για περισσότερη οινική απόλαυση και κυρίως πολλές συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ατελείωτων οινικών περιηγήσεων!

«Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στη Θεσσαλονίκη

Έως και την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, περιπλανηθείτε έχοντας οδηγό το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» στις 24 Σεπτεμβρίου, επιλέγοντας τις δικές σας οινικές διαδρομές, χωρίς να ξεχάσετε να κάνετε κράτηση όπου είναι απαραίτητο.

Όλο το ενημερωτικό υλικό με το πρόγραμμα των οινικών περιηγήσεων, τα καταστήματα-συνεργάτες όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, τους οινοπαραγωγούς που συμμετέχουν, σε ηλεκτρονική μορφή, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα www.voroina.gr

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ «ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ ΤΗΣ.

Τετάρτη 14/9

The Afters!   Γλυκείς οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα:   γευσιγνωσία και ιστορίες με την παρουσία του γνωστού οινοποιού και αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου.

Τους γλυκούς οίνους και τα αποστάγματα θα συνοδεύσουν χειροποίητα σοκολατάκια «Αγαπητός».

  • Ώρα έναρξης 20:00.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα.
  • Τιμή κατ’ άτομο: 10€
  • Κρατήσεις στα τ. 2310 387400 και 2310 281617.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Cava Αμπατζής
Αριστοτέλους 12, Εύοσμος
Τ. 2310 387400

Παρασκευή 16/9

Masterclass:   oι 6 Ζώνες Οίνων ΠΟΠ

Γνωρίζουμε τις 6 Ζώνες ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, τις κατηγορίες, τις ποικιλίες και τις ιδιαιτερότητές τους, ενώ δοκιμάζουμε χαρακτηριστικούς οίνους από την κάθε περιοχή.

  • Ώρα έναρξης 20:00.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα.
  • Τιμή κατ’ άτομο: 10 €
  • Κρατήσεις στα τ. 2310 414921 και 2310 281617.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Depot Des Vins
Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη, Φοίνικας, Τ. 2310 414921

Δευτέρα 19/9

Βιολογικοί αμπελώνες – Βιολογικά κρασιά

Εισαγωγή στις έννοιες «βιολογικός αμπελώνας» και «βιολογικά κρασιά» με παρουσίαση και γευσιγνωσία βιολογικών οίνων που θα συνοδεύσουν ταιριάζοντας γεύσεις από το παντοπωλείο Μπακάλ.

  • Ώρα έναρξης 20:00.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα.
  • Τιμή κατ’ άτομο: 12€
  • Κρατήσεις στα τ. 2310 515881 και 2310 281617.
  • Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπακάλ
Καποδιστρίου 9 & Πάικου, στη Βαλαωρίτου, Τ. 2310 515881

Τρίτη 20/9

Just Rose Wine Night! Πάρτι στον κήπο της Casa Bianca με ροζέ οίνους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και πίτσα με ποικιλία από διαφορετικές γεύσεις. Tη μουσική επένδυση της βραδιάς επιμελείται ο Αντώνης Παττακός, χορηγία του Cityzen kafe & wine bar.

  • Ώρα έναρξης 20:00.
  • Είσοδος δωρεάν με προσκλήσεις που θα διατεθούν από τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης: TV100, FM100, Πρακτορείο 104,9fm, cityportal.gr και krasiagr.com.
  • Ενημέρωση: www.facebook.com/voroina και τ. 2310 281617.

Casa Bianca – Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης
Βασ. Όλγας 180 & Θεμ. Σοφούλη, Τ. 2310 427555

Πέμπτη 22/9

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Παύλος Ζάννας (κτίριο Ολύμπιον)
Πλ. Αριστοτέλους 10 – Τ: 2310 378400

Σινεμά Τα ΒορΟινά!   Προβολή των ντοκιμαντέρ Natural resistance / Φυσική αντίσταση, σε σκηνοθεσία Jonathan Nossiter (2014) και Κρασί, δώρο των Θεών: Οι δρόμοι του κρασιού της Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία Kurt Oehlschälger (2008), με γευσιγνωσία εξαιρετικών αφρωδών και λευκών Οίνων Βορείου Ελλάδος.

  • Ώρα έναρξης 19:00.
  • Τιμή εισιτηρίου: 4€
  • Προπώληση στο ταμείο του Ολύμπιον από τις 15/9.

Συνεχόμενες αναρτήσεις με νέα και πληροφορίες πραγματοποιούνται από τις σελίδες www.facebook.com/voroina και www.facebook.com/winesofnorthgreece

«Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στη Θεσσαλονίκη

ΤΑ ΒΟΡΟΙΝΑ

Η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.
Ακόμη, στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο, τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους και πιο συγκεκριμένα:

  • «Οινογνωσία & Γευσιγνωσία» για γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα,
  • το δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» για τους επισκέπτες των ΒορΟινών που ενδιαφέρονται για οινοτουρισμό,
  • διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών εδεσμάτων-προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα για γευστική δοκιμή
  • «Βλέπω – Αγγίζω – Γεύομαι – Οσφραίνομαι» μία ζωντανή, διαδραστική performance για παιδιά όλων των ηλικιών, από «Το Ατελιέ της Φανταστικής»,
  • Συνταγές της πόλης με κρασί (19:00-21:00) και την αιγίδα του «Thessaloniki Food Festival», όπου θα δοκιμάσουμε θεσσαλονικιώτικες γεύσεις παντρεμένες με κρασιά ΒορΟινών!

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από την πρώτη κιόλας φορά, το 2004 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης κοστίζει 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ποτήρι γευσιγνωσίας.

Διοργάνωση: Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
www.winesofnorthgreece.grwww.wineroads.gr

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr ή απευθυνθείτε στην ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στα τηλέφωνα: 2310 281617 & 2310 281632 ή στο email: info@wineroads.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος