Η MOYSA στην Αυστρία: Διεθνής περιοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης – MOYSA εγκαινιάζει στις 4 Νοεμβρίου, από τη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη νέα της διεθνή περιοδεία στην Αυστρία, πραγματοποιώντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην πορεία της προς την ευρωπαϊκή καλλιτεχνική εξωστρέφεια. Μετά τη συναυλία της στη Θεσσαλονίκη, η ορχήστρα θα εμφανιστεί στις 6 Νοεμβρίου στο Κλάγκενφουρτ, ενώ η περιοδεία θα κορυφωθεί στις 7 Νοεμβρίου με μια συναυλία στο εμβληματικό Mozarteum του Σάλτσμπουργκ, έναν από τους ιστορικότερους και πλέον καταξιωμένους συναυλιακούς χώρους της Ευρώπης, άρρηκτα συνδεδεμένο με την προσωπικότητα και το έργο του Wolfgang Amadeus Mozart.

Η εμφάνιση της MOYSA στο Mozarteum αποτελεί σταθμό στην καλλιτεχνική της διαδρομή και ιδιαίτερη τιμή τόσο για την ορχήστρα όσο και για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για έναν χώρο διεθνούς ακτινοβολίας που έχει φιλοξενήσει μερικούς από τους σημαντικότερους μουσικούς και σύνολα του κόσμου. Η παρουσία μιας ελληνικής συμφωνικής ορχήστρας νέων σε αυτή τη σκηνή επιβεβαιώνει τη δυναμική της MOYSA και την ολοένα αυξανόμενη αναγνώρισή της στον ευρωπαϊκό μουσικό χώρο.

Η MOYSA στην Αυστρία: Διεθνής περιοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα της περιοδείας αποτελεί μια γέφυρα ανάμεσα στην ελληνική μουσική δημιουργία και τον ευρωπαϊκό κλασικισμό. Η συναυλία ανοίγει με τους «Πέντε Ελληνικούς Χορούς» του Νικολάου Σκαλκώτα για ορχήστρα εγχόρδων, ένα έργο-ορόσημο της ελληνικής μουσικής του 20ού αιώνα, στο οποίο η παράδοση μετασχηματίζεται σε λόγια συμφωνική έκφραση. Ακολουθούν τρία από τα πλέον εμβληματικά έργα του W. A. Mozart: το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 9 σε μι ύφεση μείζονα, KV 271, το Κοντσέρτο για φλάουτο αρ. 1 σε σολ μείζονα, KV 313 και η αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα, KV 550, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα υψηλών καλλιτεχνικών απαιτήσεων που αναδεικνύει την ωριμότητα και τις ερμηνευτικές δυνατότητες της ορχήστρας.

Η συναυλία της 4ης Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει το πρόγραμμα με το οποίο η MOYSA θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε δύο σημαντικούς αυστριακούς μουσικούς προορισμούς, πριν από την κορυφαία εμφάνισή της στο ιστορικό Mozarteum του Σάλτσμπουργκ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Νικόλαος Σκαλκώτας
Πέντε Ελληνικοί Χοροί για ορχήστρα εγχόρδων

W. A. Mozart
Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 9 σε μι ύφεση μείζονα, KV 271

Κοντσέρτο για φλάουτο αρ. 1 σε σολ μείζονα, KV 313

Συμφωνία αρ. 40 σε σολ ελάσσονα, KV 550

Choah Kim Πιάνο

Η MOYSA στην Αυστρία: Διεθνής περιοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ellen Hayun Lee Φλάουτο

Η MOYSA στην Αυστρία: Διεθνής περιοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Παναγιώτης Διαμαντής Διεύθυνση Ορχήστρας

Η MOYSA στην Αυστρία: Διεθνής περιοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τα γιλέκα δόνησης ταξιδεύουν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης!

Η ομάδα deafVest, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, φέρνει μια μοναδική βιωματική εμπειρία προσβασιμότητας, δίνοντας σε κωφά και βαρήκοα άτομα την ευκαιρία να εξερευνήσουν την κλασική μουσική μέσα από γιλέκα δόνησης. Με έργα του Μότσαρτ και άλλων σπουδαίων συνθετών να μετατρέπονται σε απτικές δονήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αισθανθούν τον ρυθμό, τις δυναμικές και την ενέργεια της μουσικής με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η δράση υλοποιείται πιλοτικά και αποτελεί μια ευκαιρία να διερευνήσουμε μαζί νέους τρόπους πρόσβασης στη μουσική εμπειρία. Προσκαλούμε τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν τα γιλέκα δόνησης και να μοιραστούν μαζί μας τις εντυπώσεις, τα σχόλια και τις προτάσεις τους, συμβάλλοντας στην εξέλιξη και τη βελτίωση της εμπειρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος