Έκθεση ζωγραφικής εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση εγκαινιάζεται απόψε στο Ελευθέριο Κορδελιό

Κολοκοτρώνης, Παπαφλέσσας, Καραϊσκάκης, Κανάρης και άλλοι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης «πρωταγωνιστούν» στην έκθεση με θέμα «Η 25η Μαρτίου 1821». Δεκάδες καλλιτέχνες αποτύπωσαν με τα πινέλα τους τις συγκεκριμένες μορφές ή άλλα θέματα σχετικά με την εθνική επέτειο.

Πρόκειται για την έκθεση ζωγραφικής – αγιογραφίας του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος, που εγκαινιάζεται απόψε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Νέου Κορδελιού – Ευόσμου. «Όλοι οι συνάδελφοι ήταν ελεύθεροι να εκφραστούν όπως ήθελαν και να συμμετάσχουν με ένα έργο τους σχετικό με το θέμα, όπως όμως το βλέπει ο κάθε καλλιτέχνης» δηλώνει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Φωτιάδης.

Ο επισκέπτης θα δει έργα περίπου 70 ζωγράφων – μελών του Συλλόγου, ο οποίος έχει διαγράψει μία πορεία 40 ετών στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, με παρουσία και προσφορά στην τέχνη, στον πολιτισμό και στον άνθρωπο. «Η συγκεκριμένη έκθεση γίνεται για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, του τους αγωνιστές του ’21. Αρκετοί λαμβάνουν μέρος με παλαιότερα έργα, ενώ οι περισσότεροι κάναμε καινούργια» προσθέτει ο κ. Φωτιάδης, ο οποίος μόλις χθες ολοκλήρωσε το δικό του έργο, με το οποίο συμμετέχει στην έκθεση.

Συνολικά ο Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος αριθμεί 300 μέλη, με ενεργά τα 220 από αυτά. «Στη διάρκεια της χρονιάς διοργανώνουμε διάφορες εκθέσεις, έχουμε έντονη παρουσία στην πόλη μας, καθώς επίσης σε άλλες πόλεις αλλά και στο εξωτερικό. Η βάση μας είναι σε έναν ιδιόκτητο χώρο στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6, όπου κάθε Δευτέρα πραγματοποιούμε συναντήσεις και σεμινάρια, προσφέροντας σημαντικά εφόδια τόσο στους νέους ζωγράφους, αλλά και στους παλαιότερους στο χώρο, διότι η ζωγραφική είναι σαν τη ζωή: Όσο ζεις μαθαίνεις», κατέληξε ο Παναγιώτης Φωτιάδης.

Στην αποψινή εκδήλωση εγκαινίων, στις 20:00, θα απευθύνει ομιλία ο πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Βασίλειος Πάππας για τη σημασία και τις αξίες της επανάστασης – απελευθέρωσης.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Νέου Κορδελιού – Ευόσμου και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 8 στο φουαγιέ του πολιτιστικού κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» (Μοναστηρίου 417), ενώ από αύριο θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 09:00 έως τις 14:00 κι από τις 17:00 έως τις 20:00 και το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 14:00.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος