“Big in Japan”: Η παράσταση του ΚΘΒΕ που μας μεταφέρει στη μακρινή Ιαπωνία

Πέντε ανθρώπινες ιστορίες που καταφέρνουν να μηδενίσουν τα χιλιόμετρα και η μακρινή Ιαπωνία να φαντάζει μια ανάσα από τη δικής μας πραγματικότητα, προκαλώντας σοβαρά υπαρξιακά ερωτήματα για την καθημερινότητα που χάνεται σε έναν ατέρμονο αγώνα για την κατάκτηση της απόλυτης μοναξιάς παρουσιάζονται για δεύτερη σεζόν στο “Big in Japan” στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη).

Ο ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Χατζησάββας που παίζει στην παράσταση μίλησε στην εκπομπή “Μέρα με Χρώμα” της ΕΡΤ3 για το έργο της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη, που σκηνοθετεί ο Παντελής Δεντάκης για την αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών στην Ιαπωνία και τις παθογένειες που έφερε αυτή.

“Το ένα έφερε το άλλο και χιλιάδες ενήλικες και μικρά παιδιά μένουν μόνο μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή, βιώνοντας με τη θέληση τους τη μοναξιά” τόνισε ο κ. Χατζησάββας αναφερόμενος στο “δάσος των αυτοκτονιών” στο οποίο πηγαίνουν άνθρωποι ακόμη και από άλλες χώρες και αυτοκτονούν, ένα σκοτεινό φαινόμενο το οποίο και ο ίδιος δε γνώριζε μέχρι που έπαιξε στην παράσταση.

“Σε μια κοινωνία η οποία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο παγκοσμίως η τέχνη οφείλει να μας θέτει κάποια ερωτήματα” κατέληξε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα για την παράσταση εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος