65ο ΦΚΘ: Άνοιξαν οι καταθέσεις για το τμήμα Podcast

Το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους δημιουργούς podcast από την Ελλάδα και το εξωτερικό να καταθέσουν τα έργα τους στο τμήμα Podcast του 65ου ΦΚΘ (31/10-10/11/2024).

Το Τμήμα Podcast του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει:

  • Το Διαγωνιστικό Τμήμα Podcast, στο οποίο οι συμμετέχοντες δημιουργοί διεκδικούν για τα έργα τους το Βραβείο Καλύτερου Podcast που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 2.000 ευρώ.
  • Το Τμήμα «Nexus» το οποίο περιλαμβάνει podcast που ξεχωρίζουν για τη θεματολογία, την τεχνική και την αξιοποίηση όλων των εργαλείων των podcast.
  • Το Βραβείο – υποτροφία ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Δημιουργό Ακουστικού Ντοκιμαντέρ, που δίνει τη δυνατότητα στον νικητή του να βρεθεί για έξι εβδομάδες στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière.

Τα έργα που θα επιλεγούν για το Τμήμα Podcast θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (31 Οκτωβρίου έως τις 10 Νοεμβρίου 2024) online.

Στο τμήμα podcast μπορούν να πάρουν μέρος podcast στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Όλα τα podcast που θα επιλεγούν είναι υποχρεωτικό να πραγματοποιήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και μέχρι τη λήξη του Φεστιβάλ (10 Νοεμβρίου 2024) δεν πρέπει να αναρτηθούν σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, είτε αυτή είναι δημόσια προσβάσιμη είτε απαιτεί συνδρομή.  

Στο τμήμα podcast του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετάσχουν:

  • podcast μυθοπλασίας
  • podcast τεκμηρίωσης
  • podcast είτε μυθοπλασίας είτε τεκμηρίωσης, που ενσωματώνουν συνεντεύξεις στην αφήγησή τους

Τα podcast θα πρέπει να έχουν διάρκεια από 20 έως 30 λεπτά.

Στο τμήμα «Nexus» θα φιλοξενηθούν podcast που διερευνούν τις σχέσεις μας με τον κόσμο, τους δεσμούς του ανθρώπου, τα πλέγματα της καθημερινότητάς μας.

Και αυτή τη χρονιά, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, προσφέρει το βραβείο – υποτροφία  «Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Δημιουργό Ακουστικού Ντοκιμαντέρ», σε δημιουργό που παίρνει μέρος στο τμήμα Podcast του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ή του 27ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Ο νικητής / η νικήτρια θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière που απευθύνεται σε νέους και νέες επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου (δημιουργούς blog, podcast ή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού project). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διάρκειας έξι εβδομάδων στα αγγλικά, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2025 στη Γαλλία. Η κριτική επιτροπή που θα απονείμει το βραβείο θα απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα επιλεγούν από την ENS Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οφείλουν να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Να έχουν ηλικία 25-35 ετών

– Να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας

– Να κατέχουν στην εντέλεια την αγγλική γλώσσα

Υποψήφιοι για το βραβείο-υποτροφία είναι δημιουργοί που συμμετέχουν τόσο στο Διαγωνιστικό Τμήμα Podcast όσο και στο τμήμα  «Nexus» του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του 27ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Οι υποψήφιοι για το βραβείο-υποτροφία θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και να την υποβάλουν μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην τελετή λήξης του 27ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2025.

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ ΕΔΩ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος