Ποδηλατούν από κοινού οι δήμοι Κορδελιού Ευόσμου-Αμπελοκήπων Μενεμένης- Π. Μελά

Τρεις δήμοι ενώνονται στην κοινή εκπαιδευτική δράση «Ποδηλατούμε με ασφάλεια» και τη διεξαγωγή διαδημοτικής Ποδηλατάδας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου. Οι δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά συμμετέχουν από κοινού στο φετινό εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 και τιμούν την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου η ποδηλατοπορεία – στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν  παιδιά  δημοτικού και γυμνασίου συνοδευόμενα από τους γονείς τους καθώς και ενήλικες δημότες– θα έχει αφετηρία την Πλατεία Ευόσμου και θα διεξαχθεί ως εξής:

  • 17:00: Συγκέντρωση ποδηλατών στην Πλατεία Δημαρχείου Κορδελιού-Ευόσμου(οδός Παύλου Μελά 24, Εύοσμος).
  • 17:15:Εκκίνηση ποδηλατοπομπής από την Πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου και διαδρομή 4 περίπου km. (Μ. Αλεξάνδρου -στο ύψος του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-, αριστερά στην Κ. Καραμανλή -πάρκο ΔΕΗ Κορδελιό-, αριστερά στη Σαμοθράκης, αριστερά στην Επτανήσου, Μακεδονίας, Ε. Βενιζέλου και αριστερά είσοδος στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου).
  • 17:45: Άφιξη στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου (Μενεμένη).
  • 18:00:Έναρξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από την οργάνωση “ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση” με τους εθελοντές της, με στόχο την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, την πρόληψη ατυχημάτων και την ενθάρρυνση της χρήσης του ως ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν “Διπλώματα Ποδηλάτη” στους συμμετέχοντες. Στην εκπαιδευτική δράση μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου με απαραίτητη τη γραπτή συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων τους.
  • 19:15:Αναχώρηση από το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου και επιστροφή στη πλατεία Δημαρχείου Κορδελιού-Ευόσμου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατό τους και το κράνος τους.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση «Ποδηλατούμε με ασφάλεια» μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα:

https://forms.gle/LSzvEG9uxLsFpfBC9

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν μπλουζάκια, τα οποία θα παραλάβουν από το Γυμναστήριο της οδού Κολοκοτρώνη (οδός Κολοκοτρώνη & Τσαλή, Εύοσμος) την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 8:00-19:00.

Δήμος Παύλου Μελά

Ώρα 17:00, προ συναντήσεις

Σταυρούπολη, Δημαρχείο Παύλου Μελά

Εύοσμος, Δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου

Αμπελόκηποι, Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ώρα 18:00, Πρώην στρατόπεδο “Μέγας Αλέξανδρος» (Ελ. Βενιζέλου, Αμπελόκηποι)

Βιωματική εκπαίδευση στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου.

Η εκπαίδευση είναι δωρεάν

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατο και το κράνος τους.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν «Διπλώματα Ποδηλάτη»

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους του Παύλου Μελά και του Κορδελιού – Ευόσμου διοργανώνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 17:00 ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδηλάτου στους δρόμους του Δήμου με αφετηρία και τερματισμό το στρατόπεδο Αμπελοκήπων «Μέγας Αλέξανδρος».

Στις 18:00-19:30 στον ίδιο χώρο η οργάνωση «ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση» με τους εθελοντές της, θα πραγματοποιήσει δράση εκπαίδευσης παιδιών, ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου, στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν και μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με την προϋπόθεση της επιτόπιας φυσικής παρουσίας και της γραπτής συναίνεσης των γονέων ή κηδεμόνων τους. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατό τους και το κράνος τους.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν «Διπλώματα Ποδηλάτη» στους συμμετέχοντες. Ανάμεσα στους εθελοντές της ΕΝΟΔΙΑΣ θα βρίσκονται και διασώστες.

Η δράση της εκπαίδευσης έχει καταχωρηθεί και εγγραφεί στο μητρώο των δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022.

ΠΗΓΗ: ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος