Πλατεία Ελευθερίας: Αιωνόβια δέντρα από την Ισπανία αλλάζουν την εικόνα της

Από την Καταλονία της Ισπανίας ταξίδεψαν μέχρι τη Θεσσαλονίκη τα εντυπωσιακά δέντρα που θα μετατρέψουν το γκρίζο τοπίο σε μια καταπράσινη όαση στο κέντρο της πόλης.

Εντυπωσιακές σε μέγεθος, με πυκνή, καταπράσινη φυλλωσιά και κορμούς που μαρτυρούν την ηλικία τους, οι άριες της πλατείας Ελευθερίας ξεχωρίζουν ήδη με την επιβλητική παρουσία τους. Φτάνουν σε ύψος τα 12 μέτρα, ενώ η ηλικία τους αγγίζει ακόμη και τα 100 χρόνια .«Σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταφορά των μεγάλων δέντρων, ύψους 10 έως 14 μέτρα, που ήρθαν από ειδικό φυτώριο στην Ισπανία και θα φυτευτούν τις επόμενες μέρες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Πρόδρομος Νικηφορίδης.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, με στόχο η πλατεία Ελευθερίας να παραδοθεί στους πολίτες την άνοιξη του 2027.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΪΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος