ΠΚΜ: Επιχορηγείται έργο διανοσοκομειακής ενημέρωσης για ιατρικά δεδομένα ασθενών

Έργο διανοσοκομειακής ενημέρωσης για ιατρικά δεδομένα ασθενών με καρδιαγγειακά νοσήματα επιχορηγεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, Χρήστο Μήττα, το έργο αφορά τη δημιουργία ειδικού καρδιολογικού φακέλου για την παρακολούθηση των καρδιολογικών ασθενών, μέσω διασύνδεσης των πληροφοριών και μέσω ενός δικτύου που θα δημιουργήσουν οι καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Μέσω του δικτύου αυτού, οι γιατροί θα έχουν πρόσβαση στα ιατρικά δεδομένα των ασθενών και στα δεδομένα που προκύπτουν από την εξατομικευμένη παρακολούθηση, σύμφωνα πάντα με τον γενικό κανονισμό προσωπικών δεδομένων και την κείμενη νομοθεσία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, στη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε τις ειδικές επιχορηγήσεις για το έργο, ενώ προηγήθηκαν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την 3η και την 4η Υγειονομική Περιφέρεια και τα νοσοκομεία Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ και Άγιος Παύλος.

Ο κ. Μήττας, υπογράμμισε, άλλωστε, ότι η Περιφέρεια ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με τη διάθεση σημαντικών πόρων ώστε όλες οι μονάδες να έχουν τις απαραίτητες υποδομές και σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας στηρίζει εμπράκτως τα δημόσια νοσοκομεία. Σε ό,τι αφορά την επιλογή των καρδιολογικών κλινικών των νοσοκομείων, διευκρίνισε ότι αυτή έγινε από τις δύο Υγειονομικές περιφέρειες, λόγω της μεγάλης συχνότητας των καρδιαγγειακών περιστατικών, της μεγάλης αναγκαιότητας για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των πασχόντων και της ανάγκης για έγκαιρη και ορθή ενημέρωση του τμήματος επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων μέσω της άμεσης πρόσβασης στο ιστορικό, την αγωγή και τις εξετάσεις τέτοιων ασθενών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος