Εκεί όπου η γαστρονομία επιστρέφει στο παρελθόν και στις μνήμες μιας άλλης εποχής, είναι ένας επιχειρηματικός χώρος με παραδοσιακές πίττες.
Ακολουθώντας την μυρωδιά του ψημένου φύλλου και της πλούσιας γέμισης η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Όλγα Δαδίνη παρουσιάζει τις γυναίκες από την Κορυτσά.
Η Μανιόλα Σαράι, έμαθε από την γιαγιά της να ανοίγει φύλλο, στο οποίο άλλωστε βρίσκεται το μυστικό της καλής πίττας. «Από μικρή θυμάμαι τον εαυτό μου να παίζω με το ζυμάρι».

Ερχόμενη στην Ελλάδα εργάστηκε σε καταστήματα εστίασης, αλλά το όνειρό της ήταν να κάνει κάτι για να παρατείνει τις μνήμες και την τέχνη της γιαγιάς. Με μεγάλη χαρά ξεκινά την εργασία της στις τέσσερις το πρωί καθημερινά και η μεγαλύτερη ικανοποίησή της είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες.

Πως άλλως θα μπορούσε να έχει τόση επιτυχία εάν στα δώδεκα λεπτά φύλλα δεν προσέθετε το μυστικό συστατικό της γιαγιάς της, την αγάπη. Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος ανάβει, η πίττα μπαίνει στην γάστρα και ψήνεται για ώρα, ώσπου οι μυρωδιές να περάσουν την πόρτα και να φτάσουν στους περαστικούς, οι οποίοι φαίνεται πως εκτιμούν τις προσπάθειες των γυναικών.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος