Πιπεράκια «μπακάλικα» – Μια νοστιμιά  από τις Σέρρες

Για τους γευσιγνώστες, ο Αί Γιάννης Σερρών είναι ένας γκουρμέ προορισμός. Μια αγροτική καλλιέργεια εξελίχθηκε σε πολλά υποσχόμενη επιχείρηση.

Καθώς το ρεπορτάζ καλύπτει μόνο οπτικά μια τέτοια παρουσίαση ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, επιχείρησε 34 δοκιμές προτού καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μοναδική εμπειρία.

Ο λόγος για τα λεγόμενα «μπακάλικα» Πιπεράκια, τα οποία καλλιεργεί ο παραγωγός Πέτρος Άτσαλος στο κτήμα του που επεκτείνεται διαρκώς.

Πιπεράκια «μπακάλικα» – Μια νοστιμιά  από τις Σέρρες

«Η ιστορία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για τα προϊόντα μας. Ερχόμενοι από τις αλησμόνητες πατρίδες μετά την μικρασιατική καταστροφή, οι παππούδες έφεραν μαζί τους τον σπόρο από αυτά τα φυτά και παρά τις αντιξοότητες συνέχισαν να τα καλλιεργούν στα εύφορα χωράφια του νομού», αναφέρει ο κ. Άτσαλος.

Όταν ξεκίνησε την καλλιέργεια προς 10ετίας είχε 50 ρίζες, ενώ τώρα έχει φτάσει τις 10.000 ρίζες. Η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα, και το προϊόν διατίθεται σταδιακά σε μεγάλες αλυσίδες, διότι οι καταναλωτές εκτιμούν την γεύση και την ποιότητα. Είναι ενδεικτικό της ζήτησης ότι «ένα ουζερί μόνο στην Θεσσαλονίκη έκανε κατανάλωση 560 κιλά μέσα σε έναν χρόνο».

Πιπεράκια «μπακάλικα» – Μια νοστιμιά  από τις Σέρρες

Δυο λεπτά στο καυτό λάδι αρκεί για να μαραθεί η φλούδα, ενώ λίγο λαδόξιδο αναδεικνύει την μοναδική γεύση που συνδυάζεται με πλήθος συνοδευτικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μια δοκιμή δεν είναι ποτέ αρκετή. Μετά το πρώτο χάνεται το μέτρημα, ιδίως αν η λιχουδιά συνοδεύεται από το κατάλληλο ποτό.   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος