Συνελήφθη χθες (14 Αυγούστου 2024) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας άνδρας για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Ειδικότερα, την προηγούμενη ημέρα, συνεργοί του τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένο σε περιοχή της Πιερίας και ισχυρίστηκαν ότι η κόρη του έχει δήθεν τραυματιστεί και ζήτησαν χρήματα για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να του αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ, το οποίο παρέλαβε ο προαναφερόμενος άνδρας.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών εντοπίστηκε σε περιοχή της Πιερίας και συνελήφθη, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε το χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Κατασχέθηκε επίσης ένα όχημα ιδιοκτησίας του, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στη κατοχή του.
Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι με τον ίδιο τρόπο, τον τελευταίο μήνα εξαπάτησαν άλλους τρεις ηλικιωμένους και απέσπασαν συνολικά 10.400 ευρώ και κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.
Επίσης, στις 3 Αυγούστου 2024, προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμα τρεις ηλικιωμένους, σε περιοχές της Πιερίας, ζητώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 38.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των στοιχείων των συνεργών του, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
ΓΠΑΔΚΜ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος