Στρώματα ιστορίας, άγνωστα σημεία, μυστικές ιστορίες, επιγραφές, θραύσματα μνήμης συνθέτουν μια συναρπαστική αφήγηση. Περπατώντας κατά μήκος των δυτικών κυρίως τειχών αναζητούμε τα σημαντικά εκείνα γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και τη μικροϊστορία που διαμόρφωσε την ταυτότητά της διατρέχοντας πολλούς αιώνες ιστορίας.
Η διαδρομή μας, έξω από τον ξεναγικό χάρτη, είναι διάσπαρτη από σημεία που ενώνουν το χθες με το σήμερα, το σημαντικό με το φαινομενικά ασήμαντο, το ένδοξο με το σκοτεινό, τα μεγάλα αφηγήματα με την περιπέτεια των ανθρώπων.
Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος μια συναρπαστική θέα προς το δυτικό κομμάτι της πόλης ανακαλύπτουμε τα πλέον άγνωστα σημεία στα Τείχη κατανοώντας την τεράστια σημασία τους στη μακραίωνη ιστορία της Θεσσαλονίκης.
Σάββατο 2 Απριλίου – Ώρα: 10.30 π.μ.
Συμμετοχή: 15 ευρώ – Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος