Πέλλα: Κατ’ οίκον έκτιση ποινής για ηλικιωμένο που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης εγγονής του

Σε κάθειρξη 5,5 ετών, την οποία καλείται να εκτίσει κατοίκον, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ένας ηλικιωμένος που κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης εγγονής του, τον Αύγουστο του 2017, σε περιοχή της Πέλλας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 7χρονη (τότε) παθούσα επισκεπτόταν μαζί με το αδελφάκι της το σπίτι του παππού τους, όπου περνούσαν τα καλοκαίρια τους. Η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε όσα συνέβαιναν στο σπίτι του παππού στη μητέρα της, η οποία έκανε και την καταγγελία. Η 7χρονη εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο, ο οποίος έκρινε ότι όσα ανέφερε είναι απολύτως ειλικρινή.

Ο ηλικιωμένος (άνω των 80 ετών), στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι η καταγγελία είναι ψευδής. Καταφέρθηκε, δε, εναντίον της πρώην νύφης του, την οποία κατηγόρησε ότι τον κατήγγειλε για να εκδικηθεί τον γιο του, με τον οποίο ήταν σε διάσταση. «Τα εγγόνια μου τα αγαπώ και δεν θα μπορούσα ποτέ να τούς κάνω κακό», ανέφερε.

Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους ενόψει της δευτεροβάθμιας δίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος