Πέλλα: Απατεώνες προσποιούμενοι τους λογιστές έκλεψαν κοσμήματα και μετρητά

Προσποιούμενοι τους λογιστές και με πρόσχημα την καταγραφή και εκτίμηση κοσμημάτων ή μετρητών, επιτήδειοι εξαπάτησαν το τελευταίο 24ωρο τρεις ανυποψίαστους πολίτες σε περιοχές της Πέλλας.

Θύματα τους, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν ηλικιωμένες γυναίκες, που, όπως κατήγγειλαν, δέχθηκαν προηγουμένως κλήση στα σταθερά τους τηλέφωνα και με το παραπάνω πρόσχημα παρέδωσαν, κατόπιν ραντεβού, στους υποτιθέμενους λογιστές τα πολύτιμα αντικείμενά τους.

Η λεία που αποκόμισαν οι δράστες φαίνεται να περιλαμβάνει μετρητά και κοσμήματα αξίας 36.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθούσες.

Σε μία μάλιστα περίπτωση, οι δράστες φαίνεται να ισχυρίστηκαν ότι drone πέταξε πάνω από το σπίτι παθούσας και κατέγραψε πολύτιμα αντικείμενα, τα οποία δήθεν πρέπει να καταγραφούν, ενώ σε άλλη περίπτωση επικαλέστηκαν οφειλή παθούσας ύψους 5.000 ευρώ.

Η έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των απατεώνων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών, καλώντας τους να μην πείθονται από άγνωστους που εμφανίζονται ως λογιστές, να κλείνουν τα τηλέφωνά τους και να ενημερώνουν άμεσα την ΕΛ.ΑΣ.

ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος