Πέφτει η τιμή της βενζίνης

Μεγαλώνει η ανησυχία στην περιφέρεια εξ’ αιτίας των συνεχών αυξήσεων στα πετρελαιοειδή, ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των αγωγών ενέργειας από την Ρωσία.

Όλοι προετοιμάζονται για έναν δύσκολο χειμώνα καθώς η Ρωσία κορυφώνει τις πιέσεις, σημειώνει η Βάσω Κοντοχρήστου, πρόεδρος βενζινοπωλών Μαγνησίας.

Ενώ μέχρι πρότινος το φυσικό αέριο ήταν μια φτηνή επιλογή τώρα είναι δυσπρόσιτη, και θα σημειωθεί επιστροφή στο πετρέλαιο. «Εάν άρχιζε σήμερα η διανομή πετρελαίου η τιμή του θα κυμαινόταν  γύρω στο 1,55- 160 και σαφώς η τιμή του θα είναι πιο μειωμένη σε σχέση με το αέριο».

Εκείνο που δημιουργεί αισιοδοξία είναι η πτώση της τιμής της βενζίνης, όπως αναφέρει η κ. Κοντοχρήστου. Σήμερα πωλείται 0,50 λεπτά φθηνότερη από ότι προ διμήνου. Η τιμή των καυσίμων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου εξαμήνου.

Εν τούτοις πρόκειται για μια αχαρτογράφητη κατάσταση, διότι οι τιμές αναμένεται να επαναπροσδιοριστούν έπειτα και από την απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την διάθεση αργού κατά 100.000 βαρέλια, με σκοπό να συγκρατήσει την πτώση των τιμών.  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος