«Πάρκο Νερού» στη Χαλάστρα

Σε δημοτική έκταση  12 στρεμμάτων που θα παραχωρήσει ο Δήμος Δέλτα στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δήμου Δέλτα (Δ.Ε.Υ.Α.Δ.Δ.) θα κατασκευαστεί στην Χαλάστρα μια όαση πρασίνου με θέμα το νερό.

Η έκταση, που βρίσκεται στο χώρο του παλιού πάρκο Μαλιούρη θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να αποτελέσει έναν σύγχρονο χώρο αναψυχής με  βασικό του στοιχείο το νερό και  η ιστορία του στην περιοχή.

Η παραχώρηση της έκτασης των 12 στρεμμάτων στη ΔΕΥΑΔΔ  (οικοδομικό τετράγωνο 25), εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δέλτα.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, αναφέρθηκε σε ένα καινοτόμο σχέδιο που έχει στόχο τη δημιουργία μιας πραγματικής όασης  στη Χαλάστρα  που όταν ολοκληρωθεί θα αλλάξει συνολικά τη φυσιογνωμία της περιοχής και θα αποτελέσει πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της  περιοχής άλλα και για επισκέπτες από την ευρύτερη περιοχή.

«Η εγκατάλειψη του υπάρχοντος χώρου που ως τώρα λειτουργούσε ως χωματερή μας προβλημάτισε έντονα. Η πρόταση της ΔΕΥΑΔΔ για να μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής είναι η καλύτερη και η πιο βιώσιμη λύση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Ο χώρος  θα περιλαμβάνει μια σειρά καινοτόμων εγκαταστάσεων, για την εκπαίδευση μαθητών και κατάλληλων για την αναψυχή των μεγαλύτερων ηλικιών.  Οι τεχνικές προδιαγραφές του πάρκου είναι απόλυτα σύγχρονες που αναβαθμίζουν  την περιοχή μας συνολικά» υπογράμμισε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος  Σταματάκης ανέλυσε στο σώμα των δημοτικών συμβούλων το σχεδιασμό, εξηγώντας ότι  πρόκειται για ένα σύγχρονο  πάρκο αναψυχής, ενημέρωσης και εκπαίδευσης με θέμα το νερό που  θα παραλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένους χώρους με θεματικές υποενότητες για την διαχείριση και την ιστορική αναδρομή του νερού. « Θα είναι ένας χώρος  δωρεάν αναψυχής και εκπαίδευσης που θα περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία για την ιστορία του νερού. Ταυτόχρονα θα υπάρχον θεματικοί χώροι όπου θα εκτίθενται  μικρογραφίες και  φωτογραφικό υλικό από συστήματα ύδρευσης,  αποχέτευσης και  μηχανισμών  νερού της αρχαιότητας. Ο επισκέπτης θα λαμβάνει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τη διαχείριση του νερού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο χώρος θα είναι κατάλληλος για να τον επισκέπτονται σχολεία για εκπαιδευτικό σκοπό ενώ παράλληλα θα αποτελεί έναν  μοναδικό χώρο αναψυχής. Μέσα στο πάρκο θα αναπτυχθεί  δίκτυο μονοπατιών θα υπάρχουν χώροι με  ξύλινα στέγαστρα, κυλικείο ενώ με την ολοκλήρωση του θα γίνει ανάπλαση και ενός ευρύτερου δικτύου πεζοδρόμων του οικισμού».

Το πάρκο θα είναι  έτοιμο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και η κατασκευή  του θα γίνει αποκλειστικά με βάση τον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΔΔ που θα προκύψει από χρηματοδοτικές πηγές.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος