Παγωτά με αναπάντεχες και εξωτικές γεύσεις

Κάποιοι αδιαφορούν για την παγωμένη γεύση του γλυκού πειρασμού το καλοκαίρι. Υπάρχουν όμως και οι λάτρεις του παγωτού.

Η Δημοσιογράφος της ΕΡΤ Τασούλα Κρητικού, προτείνει ποικιλία γεύσεων από δυο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες.

Δυο αδέλφια, ο Χαράλαμπος και ο Γιώργος Μαραντίδης, ζαχαροπλάστες τρίτης γενιάς συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, και όπως δηλώνουν, με την υπομονή και την προσήλωση στην δουλειά τους στοχεύουν να κατακτήσουν τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Παγωτά με αναπάντεχες και εξωτικές γεύσεις

Με την ευρηματικότητα τους κατάφεραν να κερδίσουν το 2ο πανελλήνιο βραβείο στον διαγωνισμό γεύσεων «GELATO WORLD MASTERS».

Η επιτυχία οφείλεται στον συνδυασμό δυο διαφορετικών προϊόντων από αιγοπρόβειο γάλα και μάνγκο, πασπαλισμένο με σουσάμι, παστέλι βουτύρου, που σπάει την οξύτητα. Όπως λένε η προσθήκη λεμονιού στο παγωτό απαλείφει την μυρωδιά από το αιγοπρόβειο γάλα, που δεν είναι αρεστή σε κάποιους.

Παγωτά με αναπάντεχες και εξωτικές γεύσεις

Πίσω από κάθε γευστική δημιουργία κρύβεται μια ερωτική ιστορία, εξηγεί ο Χαράλαμπος, ο οποίος μεταφέρει την προσωπική του ιστορία, που τον ενέπνευσε για το ανωτέρω παγωτό.  

Ο έτερος των αδελφών, ο Γιώργος, με ανάλογη εμπειρία δημιούργησε παγωτό με γλυκόριζα, χάρη σε μια σκανδιναβή, που λάτρευε το συγκεκριμένο είδος φυτού ως συμπλήρωμα.

Οι γεύσεις πολλές με ταυτότητα προελεύσεως από χώρες μακρινές και την Ελλάδα ξεφεύγουν από τις καθιερωμένες δημιουργίες που έβρισκαν οι λάτρεις του παγωτού στα ψυγεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος