Ομαλά εξελίσσονται οι φοιτητικές εκλογές σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Φοιτητικών Συλλόγων στα τμήματα των Σχολών των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης. Η προσέλευση των φοιτητών στις κάλπες, τόσο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όσο και στο ΠΑΜΑΚ, ήταν πιο υποτονική το πρωί και άρχισε να αυξάνεται μετά το μεσημέρι.

Στα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων διανέμεται υλικό με τις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων, στον απόηχο των κινητοποιήσεων που είχαν προηγηθεί της ψήφισης του νόμου 5094/2024 για το πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων, ενώ τα αιτήματα που προβάλλονται επικεντρώνονται σε θέματα που έχουν να κάνουν με την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων.

Ύστερα από σχετική απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, σήμερα δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που προσέρχονται στις κάλπες θα πρέπει να επιδεικνύουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις γραμματείες.

Οι κάλπες στα περισσότερα τμήματα άνοιξαν στις 7.00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19.00 το απόγευμα, ωράριο που, ωστόσο, δεν ήταν δεσμευτικό και σε διάφορα τμήματα διαφοροποιείται έως και κατά μία ώρα αργότερα, με σχετική πρόβλεψη από τον εκάστοτε φοιτητικό σύλλογο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος