«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»

Έκθεση φωτογραφίας που εστιάζει στον Κάμπο της Χίου και λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», πραγματοποιείται στην Χίο.

Από το κτήμα Στεφάνου, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θοδωρής Πυλιώτης, με έντονη την συναίσθηση της παράδοσης, παρουσιάζει την δουλειά ενός καλλιτέχνη.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ο Στρατής Βογιατζής εικαστικός φιλοδοξεί να κάνει τον αφαιρετικό λόγο εικόνα και έκθεμα. Μεταφράζει σε εικόνες τον κάμπο με τα αρχοντικά του, τα οποία, καταλήγουν σε προθήκες ως καθημερινά αντικείμενα, στα οποία ο θεατής αναζητεί τι σηματοδοτεί η παρουσίασή τους.  

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»

Ο κάμπος με την μεγάλη οικονομική ακμή και παρακμή του μιλά μέσα από το βιβλίο του Βογιατζή για τα κτήματα με τα εσπεριδοειδή που καλλιεργούνται στην περιοχή επί αιώνες. «Εκεί όπου η φύση συναντά τον πολιτισμό συνήθως την σκυτάλη αναλαμβάνει η τέχνη».

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός»

Το πως αυτή εκφράζεται την καθιστά διαχρονική ή την καταδικάζει στην λήθη. Ο ίδιος ο κάμπος είναι μια εικόνα του παρελθόντος που ξεπερνά το παρόν και αγγίζει το μέλλον. Έτσι, θα μείνει στην συλλογική μνήμη, να ανασύρει στις μικρές γωνιές του χρώματα, ήχους και αρώματα. Η ουτοπία ταιριάζει στην τέχνη ή το αντίστροφο;   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος