Οι Χειμερινοί Κολυμβητές σε δύο συναυλίες στη γενέθλιά τους πόλη στο Σινέ «Μακεδονικόν»

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, το αγαπημένο μουσικό σχήμα θα δώσουν δύο συναυλίες, στη γενέθλιά τους πόλη τη Θεσσαλονίκη, σε έναν αναπάντεχο χώρο στο Σινέ «Μακεδονικόν».

Διαβάστε τι έγραψαν στην προαναγγελία της συναυλίας, όπου εξηγούν το σκεπτικό τους:

Πριν από λίγο καιρό, ο «Χαῒνης» Δημήτρης Αποστολάκης, σε μια ωραία του συνέντευξη, ανέφερε ότι συχνάζει στην ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα γιατί δεν βάζουν μουσική, εξηγώντας ότι η μπριζόλα τρώγεται με πατάτες τηγανητές και όχι με μουσική. Είπε ακόμη ότι οι «Χαῒνηδες αποφάσισαν για μια σειρά εμφανίσεων στο Θέατρο «Ροές».

Τα παραπάνω ενέπνευσαν τον «εμψυχωτή» (ή «γραμματέα») των «Χειμερινών Κολυμβητών» Αργύρη Μπακιρτζή να προτείνει στα μέλη του συγκροτήματος θα θυμηθούν κάτι που έκαναν αρκετά συχνά κατά τις πρώτες δεκαετίες της παρουσίας τους στη μουσική σκηνή της χώρας μας. Να αρχίσουν να εμφανίζονται και σε κινηματογράφους και θέατρα, σε ωράριο αντίστοιχο με αυτό των θεάτρων, δηλαδή νωρίς στις 7 μμ ή στις 9 το βράδυ. Αυτό έχει μερικά βασικά πλεονεκτήματα.

Για πολλούς ανθρώπους, όπως οι συμμαθητές του Σιδέρη και του Μπακιρτζή, των γηραιοτέρων του συγκροτήματος, αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι συγγενείς και φίλοι ή άνθρωποι που ακολουθούν ένα υγιεινό και πειθαρχημένο καθημερινό πρόγραμμα, είναι δύσκολο να βγουν αργά το βράδυ, αλλά και να πιεστούν απ’ το στριμωξίδι που επικρατεί στα νυχτερινά κέντρα. Βέβαια υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα, όπως το ποτό, το οποίο όμως οι θεατές-ακροατές θα μπορούν να προμηθεύονται απ‘ το κυλικείο του κινηματογράφου.

Ένα άλλο μειονέκτημα φαίνεται να είναι το ότι σε μια τέτοια αίθουσα δύσκολα θα δημιουργηθεί ατμόσφαιρα γλεντιού, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο, αφού στη χώρα επικρατεί μια ζοφερή κατάσταση μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στη Λάρισα και μας έχει κυριολεκτικά παγώσει όλους. Κάποιος είπε πως παρηγοριέται για λίγο ακούγοντας μουσική.

Αυτό προτείνουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές με τις εμφανίσεις τους στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν» της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 21.00 και την Κυριακή 26 στις 19.00.

Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό 15€ / Φοιτητικό 12€

Ηλεκτρονικά Εισιτήρια: https://www.viva.gr/…/xeimerinoi-kolymbites-ston…/

Κινηματοθέατρο Μακεδονικόν, Φιλικής Εταιρείας 44( Εθνικής Αμύνης & Άλεξ. Σβώλου), Τηλ: 2310 261727

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος