Οι προοπτικές της Θεσσαλονίκης στο επίκεντρο του 4oυ Aναπτυξιακού Συνεδρίου

“Το νερό μπήκε στο αυλάκι” για τα έργα της Θεσσαλονίκης, τόνισε στον χαιρετισμό του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, ανοίγοντας το 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης.
Στις δράσεις της ΠΚΜ αναφέρθηκε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφορικά με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν, ενώ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, στις μειώσεις των δημοτικών τελών, προκειμένου να στηριχθεί η τοπική επιχειρηματικότητα.

“Η Ελλάδα διαχειρίζεται την πανδημία του κορονοϊού υποδειγματικά: με ωριμότητα, συμμαχίες και αυτοπεποίθηση”, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.
Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «μεγάλη ελπίδα» την έναρξη των εμβολιασμών, ενώ αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και στις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης.
Στην ψήφιση του νέου νόμου για τις συμβάσεις των δημόσιων έργων, αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι η η κυβέρνηση έχει ένα πλάνο έργων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Για τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι το έργο του μετρό θα ολοκληρωθεί το 2023, με όλους τους σταθμούς σε λειτουργία. Οι διαδικασίες για την κατασκευή του δρόμου Flyover, πάνω από τον περιφερειακό, προχωρούν σε χρόνο ρεκόρ, ενώ είπε ότι ενισχύεται ο στρατηγικός ρόλος του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης
Στο πρόβλημα που δημιουργεί στις ελληνικές επιχειρήσεις η διοχέτευση των πόρων του ταμείου ανασυγκρότησης, μέσω του  τραπεζικού συστήματος, αναφέρθηκε ο κ. Νίκος Παπάς.
Δέσμευση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τον τουρισμό, επισήμανε από τη πλευρά της η Υπουργός Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη. Στην αναγκαιότητα ασφαλούς ανοίγματος του τουρισμού, εστίασε η τομεάρχης τουρισμού  του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κατερίνα Νοτοπούλου.
Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ:ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος