Οι μοναδικοί κάτοικοι στο χωρίο Χαλίκι Ασπροποτάμου

Μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, μέσα στο άγριο πράσινο τοπίο, κυκλωμένο από έλατα και με τους ήχους της φύσεως να διακόπτουν την ησυχία, το Χαλίκι Ασπροποτάμου σε 1.150 μέτρα υψόμετρο, παραμένει ένα ζωντανό χωριό χάρη σε τρείς ανθρώπους.  

Οι μοναδικοί κάτοικοι στο χωρίο Χαλίκι Ασπροποτάμου

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βαγγέλης Μητρούσιας, συνάντησε τους μοναδικούς κατοίκους του χωριού, που απολαμβάνουν τη ηρεμία τους.

Η εικόνα του Χαλικιού στον Δήμο Μετεώρων, αφ’ ενός γεμίζει θλίψη με τα σπίτια να στέκονται μόνα τους έρημα στο τοπίο και αφ’ ετέρου μοιάζει να είναι σημείο επανεκκίνησης, διαφυγής από την θορυβώδη ζωή των μεγαλουπόλεων. Μόνο ο Αχελώος ακούγεται να κατρακυλά πάνω στα λευκά χαλίκια, από όπου πιθανόν πήρε το όνομά του το χωριό.   

Οι υποχρεώσεις με τα παιδιά τελείωσαν, και έχοντας πέντε εγγόνια, ο Γιάννης Καστούδης και η σύζυγος του Μαρία, έπειτα από πολλά χρόνια εγκατέλειψαν την Λάρισα και επέστρεψαν στον τόπο τους, γιατί εκεί όπως λέει ο κ. Καστούδης, «απολαμβάνουν πλέον το φυσικό περιβάλλον».

Οι μοναδικοί κάτοικοι στο χωρίο Χαλίκι Ασπροποτάμου

Η σύζυγός του η κ. Μαρία αποφάσισε να προσαρμόσει τις επιθυμίες της στις αποφάσεις του και δείχνει να έχει συνηθίσει στις νέες συνθήκες, που επικεντρώνονται στην φροντίδα του νοικοκυριού.

Το ζευγάρι είναι οι δυο εκ των τριών κατοίκων του χωριού, γιατί σύμφωνα με τον κ. Γιάννη υπάρχει άλλος ένας, «ένα γεροντοπαλίκαρο».  

Οι μοναδικοί κάτοικοι στο χωρίο Χαλίκι Ασπροποτάμου

Τα παιδιά τους, που ζούν ένα στην Φλώρινα και ένα στα Φάρσαλα τους επισκέπτονται τακτικά με τα παιδιά τους, ενώ πολλοί συντοπίτες επιστρέφουν στο χωριό το καλοκαίρι, τα Σαββατοκύριακα και στις γιορτές, ανοίγουν τα αραχνιασμένα σπίτια και αφήνουν τον ήλιο να περάσει στα σφραγισμένα δωμάτια.  

Οι μοναδικοί κάτοικοι στο χωρίο Χαλίκι Ασπροποτάμου

Η κ. Μαρία που έχει περάσει μεγάλες περιπέτειες υγείας είναι το στήριγμα και η μοναδική παρέα του συνταξιούχου. Όπως λέει αυτό που πολλοί αναζητούν στην κοινωνική συναναστροφή το βρήκαν ο ένας στον άλλο. Η ζωή για κάποιους τυχερούς είναι πολύ απλή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος