Οι Il Volo με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν οι IL VOLO, σε μια μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στο Θέατρο Γης, ενώ θα ακολουθήσει η εμφάνισή τους στην Αθήνα στο θέατρο Ηρώδου του Αττικού.

Οι διάσημοι Ιταλοί καλλιτέχνες συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη και ερμηνεύουν με τον δικό τους μαγικό τρόπο διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια.

Το 2009 τρεις νέοι καλλιτέχνες εμφανίζονται μεμονωμένα στο Talent Show “Ti lascio una canzone”, του Ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού RAI 1. Τα ονόματα τους ήταν Piero Barone, Ignazio Boschetto και Gianluca Ginoble. Αμέσως εντοπίζονται από τον Michele Torpedine, τον μάνατζερ που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία των Andrea Bocelli, Zucchero, Giorgia και Biagio Antonacci, ο οποίος αποφασίζει να συνεργαστεί μαζί τους σε παγκόσμιες καλλιτεχνικές περιοδείες. Το εξαιρετικό φωνητικό τους ταλέντο τόσο ατομικά όσο και ως τρίο, τους έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν οι πρώτοι Ιταλοί καλλιτέχνες στην ιστορία, που υπέγραψαν συμβόλαιο με μια μεγάλη αμερικανική δισκογραφική εταιρεία, τη Geffen Records.

Το ομώνυμο άλμπουμ IL VOLO (2010) έγινε πλατινένιο και μπήκε στο Top Ten του Billboard των ΗΠΑ. Εμφανίστηκαν σε μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές και ήταν παρόντες με τη UNICEF στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για παιδιά στο “The Horn of Africa”.

Το άλμπουμ τους “Special Christmas Edition” πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα, η παγκόσμια περιοδεία τους γνώρισε τεράστια επιτυχία ενώ η μετάδοση του πρώτου από τα τηλεοπτικά αφιερώματά τους, τα οποία έχουν επαναληφθεί πάνω από χίλιες φορές, τους μετέτρεψαν σε παγκόσμιους σούπερ σταρ!

Το 2010 ήταν οι μόνοι Ιταλοί καλλιτέχνες που προσκλήθηκαν από τον Quincy Jones στο “We Are The World for Haiti”, μαζί με 80 διεθνείς αστέρες όπως οι Celine Dion, Bono, Lady Gaga, Carlos Santana, Barbra Streisand, Enrique Iglesias, Usher, Natalie Cole και Will.i.am από τους Black Eyed Peas.

Δημιουργώντας στα επόμενα χρόνια ένα απίστευτο βιογραφικό με συμπράξεις καλλιτεχνών σε συναυλίες όπως η Barbra Streisand ή δισκογραφικές συνεργασίες όπως με τους Placido Domingo και Eros Ramazzotti, οι IL VOLO -με απίστευτα νούμερα πωλήσεων στη δισκογραφία- κατόρθωσαν να γεμίζουν θέατρα, αρένες και στάδια παγκοσμίως. Πρώτη και δεύτερη θέση στο Billboard Classical Crossover chart, βραβείο Latin Pop Albums Artist of the Year, Duo or Group στα Latin Billboard Awards στο Μαϊάμι, βραβείο του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 2015, Χρυσό Βραβείο Δημιουργού που παρουσιάζει το YouTube είναι μερικές από τις διακρίσεις που έχουν λάβει.

Θεσσαλονίκη / Θέατρο Γης
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης 20:00

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, NOVA, Public, Media Markt, Αθηνόραμα.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος