Οι ευκαιρίες για εξαγωγές εν μέσω πανδημίας στο Thessaloniki Helexpo Forum (video)

Η πανδημία άλλαξε τον τρόπο ζωής μας, διαμόρφωσε νέες συνθήκες και έφερε δυσάρεστες εξελίξεις και στην οικονομία. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: υπάρχουν οικονομικές ευκαιρίες  που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στον τομέα της οικονομίας και των εξαγωγών; Το θέμα εξετάστηκε στο Thessaloniki Helexpo Forum, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη.

«Μέσα από τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία μάθαμε να λειτουργούμε με ψηφιακό τρόπο» ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια, σημειώνοντας πως οι κινήσεις που υπαγόρευσε ο κορονοϊός στο πεδίο αυτό ήταν μια σειρά πρωτοβουλιών με ψηφιακό χαρακτήρα, όπως πλατφόρμες που δημιουργήθηκαν για να μπορούν οι εξαγωγείς να βρίσκονται εγγύτερα στις ξένες αγορές, αλλά και ενέργειες για να διατηρηθεί «ζεστή» η επαφή με όλους αυτούς που ήθελαν να επενδύσουν στη χώρα, ώστε να μην χαθούν σχέσεις που είχαν χτιστεί.

«Είχαμε φτιάξει ένα στρατηγικό εθνικό σχέδιο εξωστρέφειας, με 53 δράσεις και 87 ενέργειες. Με την πανδημία το σκεπτικό μας ήταν να σώσουμε αυτό που είχαμε ξεκινήσει, να προκρίνουμε αυτό που λειτουργεί, να ψηφιοποιήσουμε ό,τι μπορεί να ψηφιοποιηθεί, να προετοιμαστούμε για να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας και να κρατήσουμε στενή σχέση με τους επενδυτές» σημείωσε ο κ. Φραγκογιάννης. Αναφερόμενος δε στις κινήσεις εξωστρέφειας και πριν την πανδημία, τόνισε πως δημιουργήθηκε η εικόνα της χώρας ως ασφαλούς επενδυτικού προορισμού, ως αξιόπιστου εταίρου με τον οποίο μπορεί κανείς να συνομιλήσει.

EΡΤ3 – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ