“ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024”-Ασφαλής & δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο για τα παιδιά 

Ποιος δεν γνωρίζει τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο; Ωστόσο, η γνώση μπορεί να το καταστήσει το αναγκαίο και ασφαλές εργαλείο για κάθε ηλικία.  

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιάσων Ταβλάς συνάντησε στο Πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου τους ανθρώπους που δίνουν διέξοδο στις ανησυχίες και φέρνουν την τεχνητή νοημοσύνη πιο κοντά στους αμύητους.  

Το 5ο συνέδριο που πραγματοποιείται επί είκοσι χρόνια, αφορά την ασφάλεια, την ελληνική γλώσσα,

Η Ηρώ Ποργιαζίδου, υπεύθυνη οργανωτικής επιτροπής του προγράμματος, από το εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, θυμάται ότι συμμετείχε στο συνέδριο ως μαθήτρια και τώρα βλέπει πως έχει εξελιχθεί.

“ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024”-Ασφαλής & δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο για τα παιδιά 

Για πρώτη φορά φέτος εισάγεται η τεχνητή νοημοσύνη με παιδαγωγικό τρόπο στα σχολεία σημειώνει ο Παναγιώτης Αναστασιάδης, υπεύθυνος του προγράμματος συμπληρωματικής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω τηλεδιασκέψεων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»   ανάμεσα σε δημοτικά σχολεία Κύπρου και Ελλάδας. Στόχος των συμμετεχόντων είναι να αξιοποιηθεί η ΑΙ και να περάσει από το δασκαλοκεντρικό σε μαθητο-κεντρικό επίπεδο.  

Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος Χαμόγελο Παιδιού, πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα που ξεκίνησε από την βόρειο Ελλάδα και απλώθηκε σε όλη την χώρα. Πρέπει να πούμε ότι ενώ δαιμονοποιούμε το διαδίκτυο οι ειδικοί μας δείχνουν πως να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια.

“ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024”-Ασφαλής & δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο για τα παιδιά 

Προφανέστατα, η πιο σημαντική δουλειά στον τομέα επιτελείται από την Σοφία Χου, Καθηγήτρια Ελληνικού Τμήματος Διεθνές πανεπιστήμιο Σαγκάης, όπου η τεχνητή νοημοσύνη συναντά την ελληνική γλώσσα και την καθιστά Lingua Franca, για την μελέτη του ελληνικού πολιτισμού.

Ο “ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024” ως μια σύγχρονη Αργώ ξεκίνησε το ταξίδι του για 24η συνεχή χρονιά, με πλήρωμα 700+ μαθητές, 50+ εκπαιδευτικούς ΚΑΙ 49 ΣΧΟΛΕΊΑ από 11 χώρες, Ελλάδα, Η.Π.Α, Κίνα, Γερμανία, Ρουμανία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Λετονία, Αίγυπτο, Ιορδανία και Κονγκό.

“ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2024”-Ασφαλής & δημιουργική πλοήγηση στο διαδίκτυο για τα παιδιά 

Η  παιδαγωγική αξιοποίηση της ανθρωποκεντρικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην σχολική πράξη, με έμφαση στην ενθάρρυνση της Δημιουργικότητας και την καλλιέργεια της κριτικής σκέψεως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος