Οδηγίες και αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις μαθητικές εκδρομές

Τον Μάρτιο παραδοσιακά προγραμματίζονται οι περισσότερες μαθητικές εκδρομές του χρόνου, τόσο οι ημερήσιες όσο και οι τριήμερες ή πενθήμερες, που οργανώνουν οι μεγαλύτερες τάξεις.

Δίνεται πλέον μία επιπλέον οδηγία για να διενεργούνται περισσότεροι έλεγχοι στα λεωφορεία, που μεταφέρουν μαθητές ακόμα και στις ημερήσιες εκδρομές για αποστάσεις μικρότερες των 50 χλμ.

 O Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων-Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, ανέφερε σχετικά με το θέμα στην εκπομπή «Περίμετρος», της ΕΡΤ3: «Η οδηγία αυτή είναι κάτι που το διεκδικούσαμε καιρό. Είναι πάγιο αίτημα των συλλόγων γονέων, στις εκδρομές που ετοιμάζονται να παρθούν πάγια μέτρα. Η τροχαία πρέπει να ελέγχει και τα τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το πούλμαν, και τους οδηγούς, τους συνοδούς, να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που έχουν να κάνουν με τα ωράρια. Θέλουμε να υπάρχει έλεγχος».

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Βορείου Ελλάδας μίλησε στην ΕΡΤ3 για τους απαραίτητους ελέγχους, που γίνονται στα τουριστικά λεωφορεία, που αναλαμβάνουν τις μαθητικές εκδρομές. Όπως αναφέρει δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή της Ένωσης πως δεν γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι. Πριν ξεκινήσει μία εκδρομή, πρέπει να πάει στο σημείο εκκίνησης η Τροχαία για να κάνει έναν πολύ σχολαστικό έλεγχο προτού φύγει το λεωφορείο. «Δεν μπορεί όταν βγάζεις μία προκήρυξη, ένα κάλεσμα για τα τουριστικά γραφεία και έχεις μία οδική εκδρομή στη Βουδαπέστη, που είναι πάνω από 1.000χλμ. να μη βάζεις κι εσύ ως προϋπόθεση, το νόμιμο, να υπάρχεις ένας δεύτερος οδηγός. Είναι όμως ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν τηρείται ο νόμος», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος