Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 90 χρόνια λειτουργίας του- Εγκαίνια νέας φαρμακαποθήκης Σ.ΕΛ.ΦΑΡ.

Ο ΣΥ. ΦΑ. Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 90 χρόνια λειτουργίας του, τα εγκαίνια της φαρμακαποθήκης Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. και την αλλαγή Προεδρίας του Συνεταιρισμού, με μια λαμπρή εκδήλωση στη νέα φαρμακαποθήκη του Ομίλου στο Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκης.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 1.500 καλεσμένοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία φαρμακοποιοί-μέτοχοι του Συνεταιρισμού, αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών του φαρμακευτικού κλάδου και διοικήσεις Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών.

Η Ξενάγηση στο «Μουσείο του ΣΥ.ΦΑ.», που στήθηκε ειδικά για την εκδήλωση και παρουσίασε τους σημαντικότερους σταθμούς της 90ετούς ιστορίας του Συνεταιρισμού, μέσω ευφάνταστων εικαστικών, installations και video προβολών, σε συνδυασμό με την ξενάγηση στη νέα φαρμακαποθήκη Σ.ΕΛ.ΦΑΡ., μία επένδυση 11 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία χρηματοδοτήθηκε εξ’ ολοκλήρου από ίδια κεφάλαια του Συνεταιρισμού χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, κατενθουσίασαν τους καλεσμένους, αναδεικνύοντας το μεγάλο όραμα ανάπτυξης και ενίσχυσης της ηγετικής θέσης του Ομίλου ΣΥ.ΦΑ.

Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 90 χρόνια λειτουργίας του- Εγκαίνια νέας φαρμακαποθήκης Σ.ΕΛ.ΦΑΡ.

 Ο Αγιασμός της Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, καθώς αμέσως μετά ακολούθησαν οι σύντομοι χαιρετισμοί που απηύθυναν: ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης και Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές της ΝΔ, κ. Στράτος Σιμόπουλος και κα. Άννα Ευθυμίου, του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, η Αντιπεριφειάρχης Υγείας ΠΚΜ κα. Μελίνα Δερμεντζοπούλου, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος ΟΣΦΕ κ. Βασίλης Μπιρλιράκης και ο Πρόεδρος του ΦΣΘ κ. Διονύσης Ευγενίδης. Σε σύντομο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας χαιρέτησε την εκδήλωση εκφράζοντας τη συγκίνησή του, καθώς ο πρώτος Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. ήταν ο συνονόματος παππούς του, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Προέδρου του ΣΥ.ΦΑ. κ. Λάζαρου Φαρσάκη, που ακολούθησε μετά το βίντεο-αφιέρωμα και απονομή δώρου προς τιμήν της πολύτιμης προσφοράς του στον Συνεταιρισμό, ο οποίος πρωτο-μπήκε στον ΣΥ.ΦΑ. ως μέλος του Δ.Σ. πριν 32 χρόνια και ανέλαβε Πρόεδρος το 2005. Σύμφωνα με τον ίδιο «από το 2000 κιόλας έβλεπα σε όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο τοπικά- και ήξερα πως η Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. είναι η μόνη λύση με προοπτική».

Η πιο έντονα φορτισμένη στιγμή της βραδιάς ήταν η παράδοση της σκυτάλης της Προεδρίας του ΣΥ.ΦΑ. Ο Πρόεδρος κ. Φαρσάκης, αισθανόμενος πλήρης έχοντας «ολοκληρώσει το χρέος» του στον ΣΥ.ΦΑ όπως είπε, παρέδωσε τη σκυτάλη της Προεδρίας στον στενό του συνεργάτη, πρώην Γενικό Γραμματέα και πρώτο με ρεκόρ ψήφων στις εκλογές του 2021 κ. Σπύρο Νικολαΐδη. «Είμαι πολύ χαρούμενος που στο σημείο αυτό που αποφασίζω να κάνω αυτή την υπέρβαση, να προχωρήσω μπροστά την προσωπική μου εξέλιξη, όντας στην κορυφή της πορείας μου, υπάρχει αυτός ο άνθρωπος δίπλα μου να συνεχίσει και να εξελίξει ακόμη περισσότερο το έργο μου και φυσικά να δημιουργήσει το δικό του «success story» που εύχομαι να είναι τέτοιο που να μπορέσει να επισκιάσει το δικό μου». Ο κ. Φαρσάκης απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευχήθηκε να δει «τη ΣΕΛΦΑΡ σε όλη τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλία, να ενώνει συνεταιρισμούς και φαρμακεία κάτω από μια δημιουργική σκέπη».

Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. κ. Σπύρος Νικολαΐδης ευχαρίστησε τους μετόχους για την αγάπη και την πίστη τους, δήλωσε «έτοιμος και πλήρως εστιασμένος στους σκοπούς της επιχείρησης, έχοντας δίπλα μου ικανότατα στελέχη». Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανοδική τροχιά του ΣΥ.ΦΑ. θα εξασφαλιστεί από «μια αφοσιωμένη, ισχυρή και προσηλωμένη στο στόχο της ηγεσία που θα προσπαθεί να εξαλείψει σημάδια ακαμψίας και απροθυμίας , αξιολογώντας ευαίσθητα θέματα με ευρύ πνεύμα», και κυρίως από την εφαρμογή νέων διαδικασιών. Τέλος, για τον νέο Πρόεδρο «απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η συνένωση των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών, με τον ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης να πρωτοστατεί, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο και αποτελώντας αποθήκη επιλογής για τα περισσότερα φαρμακεία της Ελλάδος.»

Στα εγκαίνια αντί του παραδοσιακού κοψίματος κορδέλας, οι κύριοι Φαρσάκης και Νικολαΐδης πάτησαν ένα buzzer -συμβολικό του high tech προσανατολισμού και του συνεχούς upgrade του ΣΥ.ΦΑ. – κάτω από το φως πυροτεχνημάτων. Ακολούθησε επίσημο δείπνο και συναυλία από την μπάντα του Μιχάλη Καραγκούνη,  τραγουδιστή και στελέχους του Τμήματος Πωλήσεων του ΣΥ.ΦΑ.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι βασικές αξίες του Συνεταιρισμού όπως η «συνεργασία», η «δημοκρατία», η «ισότητα», η «αλληλεγγύη», η «διαφάνεια», η «αριστεία» και η «καινοτομία» προβάλλονταν σε εντυπωσιακές led οθόνες. Υπεύθυνη οργάνωσης και παρουσίασης της βραδιάς ήταν η Διευθύντρια Marketing ΣΥ.ΦΑ. κα. Έλλη Λίμπου.

Πληροφορίες για τον ΣΥ.ΦΑ.

Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης είναι η  μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, μία από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις 50 μεγαλύτερες επιχειρήσεις Πανελλαδικά, με ετήσιο κύκλο εργασιών 220 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για μία πολυμετοχική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν 1.000 φαρμακοποιοί με μία μετοχή ο καθένας. Έναν συνεταιρισμό πρότυπο, που διοικείται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια και με σταθερή επιδίωξη το όφελος των μελών του, αλλά και την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στα φαρμακεία που τροφοδοτεί. Ο ΣΥ.ΦΑ. εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 1.500 φαρμακεία σε 8 νομούς, διανέμοντας 16.000 κωδικούς φαρμάκων και παραφαρμάκων, ενώ κατέχει μερίδιο αγοράς 74% σε τοπικό επίπεδο και 7% σε εθνικό. Ο ΣΥ.ΦΑ. απασχολεί μόνιμα 250 υπαλλήλους και είναι από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα.

Η Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. είναι η πιο σύγχρονη φαρμακαποθήκη στην Ευρώπη σε τεχνολογία αιχμής, εφάμιλλη αυτών της Δυτικής Ευρώπης, με λειτουργία αυστριακών ρομπότ ΚΝΑPP. Έχει δυνατότητα αυτόματης εκτέλεσης 12.000 παραγγελιών την ημέρα, εξυπηρετώντας το eOrder, το νο.1 συστήμα B2B online ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας από φαρμακεία. Το μεγαλόπνοο σχέδιο δημιουργίας της Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. εγκρίθηκε από το Δ.Σ. και τη Γενική Συνέλευση το 2018 και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, το 2020, εν μέσω πανδημίας.

Τα μεγέθη, οι αυτοματισμοί και οι πιστοποιήσεις της Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. μιλούν από μόνα τους:

  • έκταση 25.573 τ.μ., αποθήκη 5.750τ.μ. και 12μ. ύψους, 750 τ.μ. χώροι εκφόρτωσης, 750 τ.μ. γραφεία, 160 τ.μ. αίθουσα συνεδριάσεων
  • αποθήκευση των προϊόντων φιλοσοφίας cloud σε 30.000 γκρι κιβώτια, τοποθετημένα καθ΄ ύψος για εξοικονόμηση χώρου, σε 2 πύργους ύψους 15μ. Εξήντα δορυφόροι (satellites) εντοπίζουν και αναπληρώνουν ελλείψεις χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Δύο ρομπότ (A-FRAME) τροφοδοτούν τα μπλε κιβώτια παράδοσης των παραγγελιών στα φαρμακεία. Δύο σταθμοί εκτελούν παραγγελίες με συνδυασμό τεχνολογιών ‘’pick it easy’’, ‘’goods to man’’, ‘’picking by light’’ και ‘’picking by monitor’’
  • πληθώρα πιστοποιήσεων ποιότητας (ISO 9001), σύστημα προσαρμοσμένης ψύξης και θέρμανσης και διατήρησης σταθερής και ισορροπημένης θερμοκρασίας του εργασιακού χώρου. Επιλογή της Ελληνικής Κυβέρνησης ως hub διαχείρισης των εμβολίων για την covid-19, στη Βόρεια Ελλάδα.
  • εξυπηρέτηση των φαρμακείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με 28 φορτηγά και 6 δρομολόγια ημερησίως, δημιουργώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση φαρμακείων κι’ άλλων νομών της Βόρειας Ελλάδας.
  • Η Σ.ΕΛ.ΦΑΡ. είναι η υλοποίηση ενός μεγάλου οράματος ανάπτυξης και ενίσχυσης της ηγετικής θέσης του Ομίλου ΣΥ.ΦΑ.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος