O Στέλιος Αγγελούδης νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Η πρώτη ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στις εγκαταστάσεις του.

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο σε σώμα.

Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης

Την σκυτάλη του προεδρείου παρέλαβε από την απερχόμενη πρόεδρο και Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα. Βούλα Πατουλίδου.

Τη θέση της αναπληρώτριας προέδρου αναλαμβάνει η μέχρι πρότινος ταμίας και εκπρόσωπος του Περιφερειακού ταμείου Ανάπτυξης κα Χρύσα Γρανούζη. Τη θέση του ταμία ο Γ.Γ. της Π.Ε.Δ. Κ.Μ. και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλης Γάκης. Τη θέση του Αντιπροέδρου ο εκπρόσωπος της Π.Κ.Μ. κος Θ. Μπέγκας και τη θέση του γραμματέα ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΘ κ. Χ. Αλεξόπουλος.

Η κα Πατουλίδου συνεχάρη τον κ. Αγγελούδη για τα νέα του καθήκοντα και ευχαρίστησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Χαίρομαι που παραδίδω τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης μετά από μία επιτυχημένη πορεία στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και νοιώθω πως τον αφήνω σε «καλά χέρια». Με τον κ. Αγγελούδη γνωριζόμαστε χρόνια και είχαμε πάντα αγαστή συνεργασία. Η τουριστική πορεία  της Θεσσαλονίκης είναι αποτέλεσμα των συνεργασιών  και της στρατηγικής που υλοποιήσαμε. Ήρθε η στιγμή να κάνω το επόμενο πολιτικό μου βήμα  με βαθιά την αίσθηση καθήκοντος μέσα μου και με την ευχή στο νέο πρόεδρο να πάει τη Θεσσαλονίκη ακόμα πιο ψηλά».

Μετά την εκλογή του, ο Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε:

«Ο Τουρισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στα οποία θα πρέπει να επενδύσουμε ώστε να προωθήσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της Θεσσαλονίκης.

Στις αυξανόμενες προκλήσεις και απαιτήσεις μιας διαρκώς εξελισσόμενης αγοράς οφείλουμε να δώσουμε πειστικές απαντήσεις, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας και υπηρετώντας το αγαθό της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Κάνουμε συντεταγμένα το επόμενο βήμα με στόχο την υλοποίηση μιας δομημένης στρατηγικής, ενός οδικού χάρτη, που έχει ως απόλυτο προαπαιτούμενο την αγαστή συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Απευθύνω κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας προς όλους τους εμπλεκόμενους στον Τουρισμό φορείς, τους ζητώ να προτάξουμε τα όσα μας ενώνουν προς όφελος της πόλης, να ανταποκριθούμε στις ευθύνες που μας αναλογούν, να χαράξουμε από κοινού και να εφαρμόσουμε μια ολοκληρωμένη τουριστική πολιτική για τη βελτίωση του βιωτικού επιπέδου των πολιτών και την ενίσχυση της αγοράς εργασίας.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Βούλα Πατουλίδου για το έργο και την προσφορά της. Η παραγωγική της θητεία είναι η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε την επόμενη ημέρα.

Φιλοδοξούμε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης να εξελιχθεί σε βραχίονα εξωστρέφειας της πόλης, προσβλέποντας στη διαμόρφωση συνεργειών και συμπράξεων που με σχέδιο, συνέπεια και αποφασιστικότητα θα ενισχύσουν την τουριστική ταυτότητα της πόλης, θα την καταστήσουν σημείο αναφοράς και -ακόμη πιο- αγαπημένο προορισμό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος