Ο χρόνος δείχνει να κυλά αδιατάραχτος και οι μνήμες των παλαιότερων νοικοκυρών περνά στις νεότερες, οι οποίες καταφέρνουν να μετατρέψουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους σε επάγγελμα.
Ο λόγος για τις γυναίκες του γυναικείου αγροτικού συνεταιρισμού της Νέας Καλίνδοιας, που παρουσιάζει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Καμπάκη.
Η Δέσποινα Κυριαζίδου, γραμματέας του συνεταιρισμού Κυψέλη, επί το έργον, ετοιμάζει τις ξεχωριστές πίττες, που κατέκτησαν την αγορά και τις καρδιές όσων τις δοκιμάζουν.
Τα σπιτικά παρασκευάσματα των γυναικών ταξιδεύουν σε Αθήνα, Αγρίνιο, Θάσο Θεσσαλονίκη – σχεδόν σε όλο τον νομό και η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται. Οι πελάτες Μετά το 2009 κάθε χωριό απέκτησε έναν συνεταιρισμό, αλλά ο συγκεκριμένος πέτυχε και ανθεί. Το μυστικό της επιτυχούς διαδρομής του συνεταιρισμού είναι η πολύ δουλειά και πάνω από όλα τα υλικά. Αυτό είναι και το μυστικό για μια επιτυχημένη πίττα. Οι νεώτερες μαθαίνουν από τις παλαιότερες τον τρόπο και έχουν διασφαλίσει ένα ικανοποιητικό εισόδημα.
Οκτώ γυναίκες ξεκίνησαν, κάποιες μεγάλωσαν και συνταξιοδοτήθηκαν και δυο νέες εντάχθηκαν στο δυναμικό του συνεταιρισμού, αναφέρει η κ. Κυριαζίδου. Σε ένα χωριό με 350 κατοίκους είναι σημαντικό να υπάρχει μια ανθούσα επιχείρηση και μάλιστα με γυναίκες.
Μόλις 55 χλμ από την Θεσσαλονίκη, μισή ώρα δρόμο οι επισκέπτες στην Νέα Καλίνδοια, μπορούν να προμηθευτούν πλήθος παρασκευασμάτων, έως και λικέρ και να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Καλίνδοιας, του μακεδονικού βασιλείου, που άφησε το στίγμα της με την γνωστή γαστρονομία.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος